Dagens rek är till Axevalla lopp 12 som ingår i eftermiddagens V75 tävlingar och Dagens Dubbel. Jag spelar att nummer 2 Reverend Wine vinner loppet.

Reverend Wine galopperade bort sig från start näst senast. Gången efter det så bombade han till ledningen från ett spår långt ut och vann sedan lätt från den positionen.

Reverend Wine är kvick iväg så från ett perfekt utgångsläge här så tror jag på tidig ledning igen och skulle han få bestämma som han vill där framme i täten så tror jag han har god chans att rinna undan till en ny seger.

Det var lång distans när Reverend Wine segrade på Mantorp senast men han är nog ännu vassare över medeldistans som det är nu och får han bestämma tempot i spets som vid segrarna på slutet så blir han mycket svårslagen.

Täta starter som det blir nu har Reverend Wine klarat tidigare. Han trivs väldigt bra i ledningen vilket sex vinster på sju gånger han har travat i spets visar.

Skulle Reverend Wine misslyckas med att nå ledningen så är han inte borta för det för han kan vinna loppet från andra positioner också om det skulle behövas.

Inga ändringar är aktuella för Reverend Wine utan det blir murphy och can’t see back samt en vanlig vagn som senast, säger Diederik Meilink.

Den värsta motståndaren till Reverend Wine anser jag vara nummer 3 Southwind Feji som har ett lopp i kroppen och hon känns bra efter comebacken meddelar man från stallet.

Southwind Feji höll klart bra till andraplatsen bakom Dear Friend senast och nu förstärker Åke Svanstedt i vagnen så med lopp i kroppen nu så kan hon vara klart förbättrad till den här starten och kan då utmana min vinnare om segern här.

En annan motståndare till Reverend Wine är nummer 11 Linus Boy som spurtade sylvasst till seger näst senast.

Kan Linus Boy hitta en bra rygg att gå i och få spara speeden fram till upploppet så fäller han många hästar till slut om det blir ett uppskruvat tempo på tillställningen fast han får ses främst som ett platsbud.

För er som spelar V75 och Dagens Dubbel så finns tipsen i bloggen. Lycka till med spelen idag. Gott nytt år!

2 Reverend Wine
Axevalla lopp 12
Spel: Vinnare
Odds: 2.05 Unibet & LeoVegas

This is the stats tab
This is the post tip