Dagens rek är till Eskilstuna lopp 4 som ingår i eftermiddagens Grand Slam 75 tävlingar. Jag spelar att nummer 7 Cactus vinner loppet.

Cactus har haft en del problem med galopper tidigare men hon gjorde comeback efter en tids frånvaro senast och hon höll då upp ledningen och gick sedan undan till en säker seger från den positionen över kort distans.

Cactus är snabb från början så trots ett spår långt ut här så tror jag att Carl Johan Jepson som kör hästen laddar mot ledningen och skulle det inte kosta alltför mycket kraft att komma till spets så tror jag hon blir svårfångad från den positionen här.

Cactus gick ett nytt rekord 13,7 i voltstart över sprinterdistans senast och hade krafter kvar enligt Örjan Kihlström som körde henne då.

Cactus är bra nog att hon kan vinna loppet från andra positioner också om det inte skulle bli spets även om det skulle underlätta att komma till täten.

Inga ändringar är aktuella för Cactus vilket innebär barfota bak samt ett googles huvudlag och en vanlig vagn meddelar man från stall Timo Nurmos.

Den värsta motståndaren till min vinnare anser jag vara nummer 9 Absurd som gick en bra avslutning till tredjeplatsen bakom vinnande Giordano Soa näst senast.

Gången efter det så försvann Absurd med en startgalopp men om hon skulle hålla ordning på benen nu så kan hon bli farlig över upploppet om Torbjörn Jansson som kör hästen kan servera henne en fin löpning.

En annan motståndare till Cactus är nummer 11 Lyx Håleryd som var med i finalen av StoChampionatet tidigare i år men hon har efter det inte visat något extra.

Kan Lyx Håleryd få smyga med i en bra rygg och få spara speeden fram till upploppet så fäller hon många hästar till slut fast hon får ses främst som ett platsbud.

För er som spelar Grand Slam 75 och Dagens Dubbel så finns tipsen i bloggen. Lycka till med spelen idag.

7 Cactus
Eskilstuna lopp 4
Spel: Vinnare
Odds: 2.15 Unibet & LeoVegas

This is the stats tab
This is the post tip