Det är Grand Slam 75 tävlingar ifrån Solvalla idag. I lopp 4 så spelar jag att nummer 1 Global Army är topp tre i loppet.

Global Army tog ledningen och släppte och sedan så fick han aldrig fritt och kom i mål med en del sparade krafter i ett lopp som vanns av Mats Tooma näst senast.

Gången efter det så travade Global Army i dödens i ett Klass II försök i Rättvik nyligen och det blev lite för tufft för han slutade oplacerad bakom Enge Eros som vann det loppet.

I början av maj på Färjestad så kördes Global Army till spets och från den positionen så vann han sedan på ett bra vis.

Global Army är en fyraårig hingst som tränas av Jörgen Westholm. Han har startat 16 gånger tidigare. Han har vunnit två av dessa och han har även varit topp tre i 44 % av loppen. Får han ett passande lopp i den främre träffen här så tror jag han kan bättra på den statistiken.

Global Army är kvick iväg ur volten och här tror jag att Jörgen Westholm provar i ledningen. Från spets så kan han bli svår att plocka ner om han skulle få bestämma en del där framme.

Det är inte säkert att det blir ledningen för Global Army för från springspåret kommer nummer 7 Free Fall Web farandes. Skulle det inte bli spets för Global Army så kan det kanske bli rygg på ledaren istället och då kan han bli farlig med en eventuell lucka till slut och då tror jag han har god chans att vara sämst trea i loppet.

Global Army tävlade barfota bak och i hybridvagnen senast. Det är anmält samma den här gången.

Den värsta motståndaren till Global Army anser jag vara nummer 2 Mellby Howlit som fick ett par tryckare i ledningen och 50 meter från mål så fick han ge sig mot Gizelle Nyx som avslutade starkt till seger så det slutade med en andraplats senast.

Mellby Howlit har efter det loppet haft en liten paus från tävlandet men han tränat på rejält senaste tiden och känns bra meddelar man från stallet. Han har nästan bara startat bakom bilen och det är svårt att veta hur fort han kommer att öppna från andraspåret här men hittar Jorma Kontio en bra väg med honom så kan han blanda sig i segerstriden igen.

En annan motståndare till Global Army är nummer 11 Shapes som klev fram utvändigt om den ledande Mistelns Napoleon med 350 meter kvar av loppet näst senast men han blev trött och kom in först på en fjärdeplats då.

Gången efter det så pressade Shapes sig till ledningen efter 700 meter men han fick ge sig in på upploppet och kom in först som sexa i ett lopp där Global Agency drog det längsta strået. Utgångsläget nu är mindre bra men med lite klaff så kan han komma in i matchen.

I övrigt kan 5 Prime Lini som är en sjuårig valack som endast har gjort nio starter vara intressant. Fyra vinster har det blivit så här långt men han har även en hel del galopper.

Prime Lini tog ledningen och fick bestämma och han vann sedan på ett bra vis för tre starter sedan men då var det autostart. Senast han var ute i voltstart så hade han inte en tanke på att hålla sig i rätt gångart. Då från innerspår och nu har han dragit ett ännu sämre läge.

Klarar Prime Lini av startmomentet så är han bra i ordning och får han ett passande lopp så kan han dyka upp långt framme i det här loppet.

För er som spelar Grand Slam 75 och Dagens Dubbel så finns tipsen i bloggen. Lycka till med spelen idag.

1 Global Army
Solvalla lopp 4
Spel: Plats
Odds: 1.75 bet365

This is the stats tab
This is the post tip