Dagens rek är till Årjäng lopp 4 som ingår i eftermiddagens Grand Slam 75 tävlingar. Jag spelar att nummer 1 Loes vinner loppet.

Loes är ett fyraårigt sto som har inlett karriären fint med två vinster och två andraplatser på sina fyra starter hittills.

Senast så satt Loes i fjärde utvändigt innan hon satte in attacken på den sista bortre långsidan och hon fick då en rygg att gå i och avslutningen var sedan klart bra men hon fick aldrig tag i Miriam Håleryd som avgjorde till seger från dödens så hon fick nöja sig med andrapriset.

Båda Loes tidigare vinster är tagna från spets så lyckas Carl Johan Jepson som sitter i vagnen hålla upp ledningen här så tror jag hon säljer sig dyrt från den positionen men det är inte säkert att hon kan hålla upp ledningen från innerspåret här och då kan det bli svårare att vinna loppet.

Utifrån kan nummer 3 Diversity Pellini samt nummer 5 Aint No Saint och nummer 6 Bare Facts att öppna bra med så det kan bli lite körning till en början och hittar Loes bara loss om hon inte kan försvara ledningen initialt så kanske hon kan få ta över ledningen i ett andraskede och skulle så bli fallet är mycket vunnet men jag tror inte hon är beroende av ledningen för att vinna det här loppet.

Blir det inte spets för Carl Johan Jepsons styrning här så tror jag man försöker hitta loss i god tid före mål så blir hon inte fast på innerspåret så tror jag hon blir svår att stå emot över upploppet.

Loes kommer troligen att tävla med skor runt om samt ett helstängt huvudlag och i en vanlig vagn, säger Eric Martinsson.

Den värsta motståndaren till min vinnare anser jag vara nummer 3 Diversity Pellini som inte har startat sedan hon slutade oplacerad i ett Breeders' Crown lopp i höstas.

Diveristy Pellini kan kliva iväg bra från start och skulle hon snuva min vinnare på ledningen så ökar hennes chanser här men hon är inte så tufft jobbad och hon kommer troligen behöva ett eller ett par lopp i kroppen innan hon presterar som bäst meddelar man från stallet.

I övrigt kan nummer 8 Del Ray Pellini som vann i fjolårets sista start och nu kommer ut i årsdebut här vara intressant.

Utgångsläget här är mindre bra för Del Ray Pellini så med tanke på det ligger Maria Törnqvist rätt lågt men skulle det klaffa och de mer betrodda hästarna skulle göra bort sig eller inte prestera som bäst så har hon gott kunnande så då kan det räcka en bit här men hon får ses främst som ett platsbud.

För er som spelar Grand Slam 75 och Dagens Dubbel så finns tipsen i bloggen. Lycka till med spelen idag.

1 Loes
Årjäng lopp 4
Spel: Vinnare
Odds: 2.05 LeoVegas , Unibet & Casumo

This is the stats tab
This is the post tip