Dagens rek är till Dannero lopp 4 som ingår i eftermiddagens V75 tävlingar. Jag spelar att nummer 11 Soul Tan är topp tre i loppet.

Soul Tan har gjort två starter efter en tids frånvaro. Han blev sjua med galopp i ett Klass I försök på Bergsåker i slutet av februari som vanns av Strong Heartbeat.

Senast så tog Soul Tan ett par galoppsteg i starten men ställde sig fort och klev sedan fram utvändigt om den ledande Rossi Palema men kunde inte riktigt gå i närkamp så han fick nöja sig med andraplatsen.

Felfri nu så tror jag Soul Tan kan bli farlig om Ingvar Nyberg som kör hästen kan få till en bra styrning och då ska han ses med god chans att vara sämst trea i mål här.

Soul Tan är en femårig valack som tränas av Elisabeth Lundholm. Han har på 25 starter vunnit 10 gånger och han har även varit topp tre i 60 % av loppen och de fina siffrorna tror jag kan förbättras ytterligare här.

Soul Tan har blivit behandlad efter den senaste starten. Han är allround så den långa distansen här klarar han av och går det för långsamt där framme är det inte omöjligt att Ingvar Nyberg kör framme i dödens efter en bit om tillfälle ges och då kan han visa sig vara starkast i det här gänget.

Soul Tan kommer troligen att tävla med skor samt i en vanlig vagn och med ett öppet huvudlag.

Den värsta motståndaren till Soul Tan anser jag vara nummer 1 Lisa S.E. som gjorde comeback efter lång frånvaro i ett V86 lopp på Bergsåker senast.

Lisa S.E. fick då en invändig löpning innan hon tog sig loss på den sista bortre långsidan och via en plusbetonad avslutning så spurtade hon in till femteplatsen bakom Valuta E.W. som vann det loppet.

Med lopp i kroppen nu så kan Lisa S.E. vara förbättrad till den här starten. Hon vinner inte så ofta men får hon smyga med på innerspår och vänta med slutstöten så länge som möjligt så kan hon smälla till med en seger.

En annan motståndare till Soul Tan är nummer 3 Amour Amour som numera är valack och har gjort två starter efter ett långt uppehåll.

Amour Amour fick ge sig från ledningen i comebacken men var förbättrad med loppet i kroppen och rundade sitt motstånd till seger senast.

Här kanske Amour Amour kan komma till ledningen i ett tidigt skede och skulle Ulf Ohlsson få trolla bort en del av loppet i ledningen så kan det räcka till en ny seger här. Barfota fram nu istället för skor runt om som det varit på slutet.

I övrigt kan nummer 14 Optimum Terminator som vann mycket lätt från ledningen näst senast vara intressant.

Gången efter det så travade Optimum Terminator en stor del av loppet utvändigt om den ledande Balto d'Huon och knäckte denne och tog över ledningen i slutsvängen men sedan kom Bear Victory med en vass avslutning som han inte kunde stå emot men om Optimum Terminator inte felat kort före mål så hade han blivit tvåa.

Erik Adielsson upp från springspår bakom Optimum Terminator nu så kan han hitta ner i ett vettigt slagläge innan han sätter in attacken så kan han vara långt framme på nytt.

För er som spelar V75 och Dagens Dubbel så finns tipsen i bloggen. Lycka till med spelen idag.

11 Soul Tan
Dannero lopp 4
Spel: Plats
Odds: 2.35 LeoVegas , Casumo & Unibet

This is the stats tab
This is the post tip