Dagens rek är till Årjäng lopp 4 som ingår i eftermiddagens Grand Slam 75 tävlingar. Jag spelar att nummer 3 Uncle Töll vinner loppet.

Uncle Töll är en fyraårig valack som har inlett karriären bra med tre vinster samt ett andrapris och även en tredjeplats på karriärens sju starter hittills.

Uncle Töll gjorde det bra i comebacken senast när han blev trea i ett lopp som vanns av Bear A Perfection. Han är lite flegmatisk och trög men med lopp i kroppen nu så är en bättre prestation här att vänta.

Uncle Töll kan öppna rätt bra så kommer han till spets så körs han nog i den positionen för två av karriärens tre segrar är tagna från täten.

Blir det inte ledningen för Uncle Töll så borde han ändå kunna få ett passande lopp i den främre träffen så oavsett så ska han ses med en god segerchans här.

André Eklundh som tränar Uncle Töll har som målsättning att testa derbykval med honom i höst så han hoppas att han ska utvecklas på rätt vis så han kan vara med där. Mot ett överkomligt motstånd nu så tror jag han är långt framme här.

Uncle Töll har hela tiden tävlat med fyra järnskor men nu ska man testa honom barfota runt om för första gången och det tror jag kommer lyfta honom ett snäpp. I övrigt blir det en vanlig vagn och ett openeye huvudlag meddelar André Eklundh.

Den värsta motståndaren till min vinnare anser jag vara nummer 4 Millmighty som fick en fin resa i tredje utvändigt innan han gick med i attack i tredjespår i rygg på Fly High Son på den sista bortre långsidan och via en härlig avslutning så spurtade han ner sitt motstånd och segern blev väldigt enkel sedan enda hotet galopperat bort sig på upploppet senast.

Det var första starten på länge och Millmighty vann med mycket sparade krafter. Han känns fin i jobben efteråt och han ska ha gått framåt med den genomköraren i kroppen till den här starten.

Millmighty matchas mot det norska Derbyt så kan Paw Mahony få till en bra styrning här så kan han blanda sig i segerstriden på nytt.

I övrigt kan nummer 2 Conrads Diderot som avslutade positivt i skymundan senast men det räckte bara till en sjätteplats i ett lopp som vanns av Bordeaux S. vara intressant.

Carl Johan Jepson upp nu för första gången på Conrads Diderot är spännande och han är en riktigt frontrunner så här blir det nog full laddning mot ledningen.

Skulle han nå spets och om han skulle få bestämma en del där framme i täten så kan det räcka en bit här men det var längesedan han vann nu och jag tror han får svårt att hålla undan till en ny seger.

För er som spelar Grand Slam 75 och Dagens Dubbel så finns tipsen i bloggen. Lycka till med spelen idag.

3 Uncle Töll
Årjäng lopp 4
Spel: Vinnare
Odds: 2.00 bet365

This is the stats tab
This is the post tip