Dagens rek är till Bergsåker lopp 5 som ingår i eftermiddagens V75 tävlingar. Jag spelar att nummer 10 Aston D.K. är topp tre i loppet.

Aston D.K. har gjort fem starter tidigare för sin nya tränare Oskar Kylin Blom. Efter tre andraplatser och en sjätteplats kom den första segern i den nya regin senast.

Aston D.K. var mycket bra när han kördes till ledningen efter ett drygt halvvarv senast och stack sedan undan till en överlägsen seger via 10,8 sista 800 meterna.

Oskar Kylin Blom som tränar Aston D.K. tror att han kan gå en låg 12-tid över distansen och skulle han göra det så tror jag det räcker långt här och han ska då ha bra chans att vara sämst trea i mål.

Allting verkar bra med Aston D.K. efter senast och han känns jättefin för dagen meddelar man från stallet fast det var synd att det blev bakspår men jag tror han kan sitta rätt bra på det här ändå och går det för sakta där framme så tror jag att han tar ett initiativ och kör fram så oavsett så tycker jag han har bra möjligheter att knipa en av de främsta placeringarna i loppet.

Aston D.K. kommer att tävla i en vanlig vagn nu när det är voltstart fast annars går han som senast så det blir barfota runt om igen.

Aston D.K. är en sjuårig valack som har startat 26 gånger i karriären med 10 segrar som resultat. Han har även varit topp tre i 73 % av loppen och jag tror han har goda möjligheter att förbättra de siffrorna ytterligare här.

Den värsta motståndaren i loppet anser jag vara nummer 8 Guillaume Boko som svarade för en bra svepning vid vinsten i näst senaste starten.

Gången efter det så hade Guillaume Boko ingen chans mot Staro McMillan utan fick nöja sig med en andraplats då. Kan Björn Goop hitta loss i god tid före mål här så kan han bli att räkna med över upploppet.

En annan motståndare till Aston D.K. är nummer 4 Chocoboy som fick ge sig kort före mål mot vinnande Miss Silver från spets näst senast. Gången efter det så var han ute i Klass II finalen på Åby och avslutade då bra till andraplatsen bakom vinnande Velten Versailles.

Nu är Chocoboy upp en klass och har ett snävt spår i volten men om han kliver iväg i rätt gångart så kan han utmana om en framskjuten placering här.

För er som spelar V75 och Dagens Dubbel så finns tipsen i bloggen. Lycka till med spelen idag.

10 Aston D.K.
Bergsåker lopp 5
Spel: Plats
Odds: 2.25 Unibet

This is the stats tab
This is the post tip