Dagens rek är till Åby lopp 5 som ingår i eftermiddagens V75 tävlingar. Jag spelar att nummer 4 Cayucos är topp tre i loppet.

Cayucos svarade för en strålande insats i den senaste starten när han kördes till ledningen efter 750 meter och sedan så drog han undan till en fullständigt överlägsen seger. Då var det Jan Henriksson som körde honom men nu tar Joakim Lövgren plats i sulkyn bakom denna Love You avkomman istället.

Det är tuffare motstånd nu än senast för Cayucos men kan han göra om den senaste insatsen så tror jag det räcker långt i det här sällskapet.

Cayucos är stark och den långa distansen är ett plus och med få hästar på start så tror jag det kan bli tidig ledning och skulle så bli fallet så tror jag han kör i spets så länge lampan lyser och då tror jag han har god chans att nypa en av de tre främsta placeringarna i loppet.

Skulle det komma någon mer betrodd och sno ledningen från Cayucos så behöver det inte var fel heller då vi befinner oss på Åby för skulle han hamna i rygg ledaren eller tredje inner så kommer han att få chansen på open stretchen till slut om det skulle behövas.

Cayucos kommer att tävla i en vanlig vagn nu när det är voltstart och i övrigt blir det öppet huvudlag meddelar Jeanet Årman.

Den värsta motståndaren till Cayucos anser jag vara nummer 6 Burning Man som körde sig till ledningen med 1400 meter kvar av loppet senast och därifrån så blev det sedan en enkel seger.

Med det loppet i kroppen nu så kan Burning Man vara ännu bättre till den här starten. Innerspår på tilläggsvolten nu men det är lång distans så Örjan Kihlström har god tid på sig att ta sig loss och om det inte strular med positionerna så kan han bli farlig den sista biten så han ska räknas tidigt här.

En annan motståndare till Cayucos är nummer 11 Viking's Topline som har gjort tre starter efter uppehåll. Senast så borde han kanske vunnit från ledningen men han fick ge sig när Assumetoberich tog sig förbi den sista biten.

Viking's Topline är Snabbare i voltstart än bakom bilen så med en lyckad start från tilläggsvolten här så borde han kunna slinka ner i en vettig position och då kan det vara läge för en efterlängtad seger.

För er som spelar V75 och Dagens Dubbel så finns tipsen i bloggen. Lycka till med spelen idag.

4 Cayucos
Åby lopp 5
Spel: Plats
Odds: 2.05 Casumo , Unibet & LeoVegas

This is the stats tab
This is the post tip