Dagens rek är till Mantorp lopp 5 som ingår i eftermiddagens Grand Slam 75 tävlingar. Jag spelar att nummer 7 Eye In The Sky vinner loppet.

Eye In The Sky har inlett tävlandet starkt med 5 vinster på 14 starter så här långt. Han har segrat i tre av de fyra senaste starterna.

Nu har Eye In The Sky inte startat på ett par månader men han har tränat bra och har även gått ett par bra banjobb och även om han inte har samma form som i höstas så tror jag det kan räcka långt här i comebacken.

Eye In The Sky är startsnabb så jag tror att Claes Svensson kör hästen till ledningen och från den positionen så kan han leda loppet länge om han slipper att utstå alltför hård press under vägen.

Skulle det inte bli ledningen för Eye In The Sky så är han inte borta för det så kan han hitta ner i ett vettigt slagläge så tror jag han blir svår att stå emot den sista biten.

Eye In The Sky kommer troligen att tävla barfota fram nu vilket är optimalt för honom. I övrigt blir det öppet huvudlag en svensk jänkarvagn som han brukar ha meddelar Claes Svensson.

Den värsta motståndaren till min vinnare anser jag vara nummer 4 Aguero som är jämn och säker och gör bra insatser mest hela tiden även om segrarna har uteblivit.

Senast var Aguero tvåa i ett lopp som vanns av King Of Everything. Löser det sig med positionerna och om Jakob Smith kan servera honom en fin löpning så kan han vara långt framme på nytt.

En annan motståndare till min vinnare är nummer 13 Rally Gunnar som inte har någon vidare rad. Rally Gunnar gjorde debut i ny regi för Ulf Stenströmer senast och försvann då med galopp.

Kan Rally Gunnar hålla ordning på benen nu och om Rikard N Skoglund kan hitta en vettig rygg att gå i under slutvarvet så kan han bli farlig den sista biten om det blir bra tempo på tillställningen men han får ses främst som ett platsbud.

För er som spelar Grand Slam 75 och Dagens Dubbel så finns tipsen i bloggen. Lycka till med spelen idag.

7 Eye In The Sky
Mantorp lopp 5
Spel: Vinnare
Odds: 1.95 Casumo , Unibet & LeoVegas

This is the stats tab
This is the post tip