2 Fleet Admiral är en toppstammad kanadensare som nu gör sin andra säsong för Daniel Redén. En man som brukar skynda långsamt och ge hästarna tid innan det är dags att börja tävla på riktigt. Särskilt vad gäller importerna från Nordamerika.

Under fjolåret och Fleet Admirals första säsong i Sverige gjorde han nio starter. Mestadels i enklare konkurrens men han fick testa på hetluften några gånger. Bland annat mot Power och Zarenne Fas.

Den mest imponerande insatsen svarade han för i ett lopp på Visby i juli. En insats som är lätt att missa om man bara läser programmet. Det var enda gången han testades barfota runt om ifjol. Precis som är tanken nu. Han galopperade då i en snäv situation på frammarsch och blev diskad. Trots att han tappade massor av mark. Uppskattningsvis 70-80 meter fortsatte Örjan Kihlström att köra. Först i kapp fältet och sedan utanför det i femte- och sjättespår. Han slutade trots det ”fyra” i mål. Inte jättestort slagen av Global Welcome. En häst som vid det tillfället hade sprungit in nästan 4.5 miljoner kr. Tidigare vunnit Uppfödningslöpningen, Breeders Crown och en och en halv månad senare kvalade in till Derbyt.

Fleet Admiral visade enorm kapaciet den dagen. Vilket inte är så konstigt då han är helbror med stjärnstoet Ariana G som sprang in över 24 miljoner kronor.

Trav är trav. Hästar kan galoppera och vara sjuka. Men sett till grundkapacitet kan ingen mäta sig med Fleet Admiral i det här loppet. Som han ser ut kommer han duga i mycket större sammanhang än i bronsdivisionen framöver.

Fleet Admiral var fin vid seger i comebacken efter sex månaders uppehåll senast. Han vann mycket lätt utan att kusken pressade honom. Mitt tips den här gången bygger på att vi får se ett liknande upplägg och en liknande insats av Fleet Admiral som vi sett Redéns Don Fanucci Zet leverera under våren.

I början av april visste ingen utomstående hur bra Don Fanucci Zet var. Han tävlade också sparsamt ifjol och vann ett billigt lopp i comebacken innan det var dags för V75. Resten är historia. Han fullkomligt krossade dem på V75 och är nu med i finalen av Kungapokalen. Där han är någorlunda betrodd mot absoluta topphästar som Green Manalishi, Aetos Kronos och Power. Snacka om helomvandling på några veckor.

Jag blir inte det minsta förvånad om Fleet Admiral gör en ”Don Fanucci Zet” och bara går ut och vinner det här loppet. Jag har en känsla av att det är dags att börja tävla på riktigt nu. Efter en rejäl och längre vinterträning, med lopp i kroppen och barfota runt om.

Värst emot är österrikiske derbyvinnaren 10 Nero Maximus. Han är van V75-motstånd men har bakspår och inte samma höga kapacitet som Fleet Admiral. 1 Enzo Am har läget och imponerade som tvåa bakom Moni Viking senast. Men han vinner väldigt sällan. 9 Whipped Eggs har en tråkig rad men är bättre än så. Brukar dock vara som bäst då han är med där framme direkt.

Motståndet är inte dåligt men jag tror Fleet Admiral tävlar mot sig själv den här gången. Felfri blir han oerhört svårslagen. Mycket spelvärd till vinnaroddset 3.50 och som spik på V75. I skrivande stund streckad till 27%. I mitt tycke borde han vara mycket större favorit.

Speltips lopp 5 Åby:
Vinnare 2 Fleet Admiral – odds 3.50 bet365

This is the stats tab
This is the post tip