Dagens rek är till Örebro lopp 5 som ingår i kvällens V64 tävlingar. Jag spelar att nummer 7 Globalizer vinner loppet.

Globalizer är väldigt formstark för dagen. För tre starter sedan så tog hon ledningen i ett tidigt skede och från den positionen så vann hon sedan rätt lätt.

I den efterföljande starten så var Globalizer ute i ett Breeders' Crown lopp på Halmstad. Då hade hon ett sämre utgångsläge så hon satt långt bak men hon avslutade klart godkänt till fjärdeplatsen bakom Hill's Angel som vann det loppet från dödens.

Senast så klev Globalizer fram utvändigt om den ledande Naughty Girl Tooma med varvet till mål och på den sista bortre långsidan så hade hon knäckt ledaren men hon kunde sedan inte stå emot en bra avslutande Sanderson så det slutade med en andraplats.

Spår lite långt ut men en invändig strykning underlättar en del så kan Stefan Persson som kör Globalizer hitta ner i ett vettigt slagläge innan attacken sätts in så tror jag hon blir svårstoppad här.

Globalizer är ett treårigt sto som tränas av Jerry Riordan. Bold Eagle dottern har på sju starter hittills i karriären tagit två stycken segrar.

Globalizer kan kliva iväg bra från början men det kan vara upptaget i ledningen den här gången. Hon är dock inte beroende av ledningen för att hon ska räknas med segerchans här. Hon är väldigt speedig så får hon ligga på rulle innan hon spelar ut speeden så kan det bli en ny vinst.

Inga ändringar är aktuella för Globalizer så det blir fortsatt skor runt om och en jänkarvagn meddelar man från stallet.

Den värsta motståndaren till min vinnare anser jag vara nummer 6 Florist som inledde karriären starkt med fem vinster på de sex första starterna.

Efter det har Florist startat fyra gånger till utan att lyckas ta någon mer seger. Hon kan öppna snabbt och här kan det kanske bli tidig ledning. Skulle hon få styra och ställa som hon vill där framme i täten så kan hon leda loppet länge.

I övrigt kan 3 Chiffchaff som avslutade klart godkänt som tvåa i ett lopp som vanns av M.T.Perette senast vara intressant.

Chiffchaff har inte visat någon större startsnabbhet hittills men löser det sig med positionerna så kan hon bli farlig över upploppet fast hon får ses främst som ett platsbud.

Chiffchaff gick barfota bak senast men nu blir det aluminiumskor runt om meddelar man från stallet. Får hon en fin resa så kanske hon kan plocka en finalplats.

För er som spelar V64 och Dagens Dubbel så finns tipsen i bloggen. Lycka till med spelen ikväll.

7 Globalizer
Örebro lopp 5
Spel: Vinnare
Odd: 6.00 bet365

This is the stats tab
This is the post tip