Dagens rek är till Umåker lopp 5 som ingår i kvällens V64 tävlingar och Dagens Dubbel. Jag spelar att nummer 3 Hallsta Vinnex vinner loppet.

Hallsta Vinnex var ute i ett V75 lopp över kort distans senast men det är inte optimalt med sprinterdistans då han är segerlös över kort distans efter 24 tidigare gånger men trots detta så gjorde han en bra insats och rekordsänkte med 1,7 sekunder och kom in på en fin fjärde plats bakom vinnande Bellfaks trots en galopp under vägen.

Hallsta Vinnex har mer passande förutsättningar nu med medeldistans och vinterbana för på vinterbana har han tre vinster och tre andraplatser på sex starter hittills och jag tror han är med i segerstriden på nytt.

Hallsta Vinnex är behandlad efter loppet senast och springer lite rakare i vagnen nu och känns jättefin och utgångsläge och distans passar och ett mindre fält gör att det inte blir så mycket positionsstrul och Magnus O Jonsson som tränar tror på en rätt bra chans mot det här gänget.

På juldagen plockades den senaste segern för Hallsta Vinnex på samma bana som ikväll när han tog ner sitt motstånd trots att han fick trava en stor del av loppet i dödens så var han mycket bra och med en liknande prestation så räcker det långt här.

De värsta motståndarna i loppet anser jag vara nummer 2 Vertigo Knekten som har ett intressant utgångsläge här med 20 meters försprång på min vinnare och med endast en motståndare på startvolten så tror jag att han kan nå ledningen smärtfritt och från den positionen så kan han leda loppet länge.

En annan motståndare till Hallsta Vinnex är nummer 1 Åstas Marcus som vann på vinterbana näst senast när han via en bra avslutning avgjorde enkelt via 26,7 sista varvet och han har vunnit en tredjedel av sina 36 tidigare starter och från ett bra läge här så kan det bli en framskjuten placering på nytt.

För er som spelar V64 och Dagens Dubbel så finns tipsen i bloggen. Lycka till med spelen ikväll.

3 Hallsta Vinnex
Umåker lopp 5
Spel: Vinnare
Odds: 2.00 Unibet

This is the stats tab
This is the post tip