Dagens rek är till Örebro lopp 5 som ingår i kvällens V64 tävlingar. Jag spelar att nummer 9 New Dawn vinner loppet.

New Dawn har inga vidare meriter i montédisciplinen men det är en kapabel häst som vunnit 15 av 30 starter i karriären. Han gjorde det bra när han vann på ett bra vis från ledningen näst senast .

I den efterföljande starten så var New Dawn ute i ett tufft V75 lopp Åby över lång distans där han fick trava utvändigt utan rygg lite för länge och det gillar han inte riktigt utan det slutade med en sjundeplats bakom vinnande Burning Man.

Här är det inte lika tufft motstånd för New Dawn och dessutom ett varv kortare distans men han har istället 40 meters tillägg att hämta in jämfört med hästen på startvolten fast om Emilia Leo som sitter upp på hästen kan få till en bra styrning så tror jag det räcker långt här.

Det blir första gången i montédisciplinen under Sybille Tinters träning för New Dawn men det tror jag kommer fungera bra och med en duktig Emilia Leo på ryggen så tror jag han blir svår att stå emot här.

New Dawn har gjort en start i monté i Thorsten Tietz regi och då försvann han med en galopp i ett lopp som vanns av Sign Me Up Too men då får vi gå så långt tillbaka som november 2018.

Den värsta motståndaren till min vinnare anser jag vara nummer 11 True Vision som har lämnat Per Nordlunds träning och kommer nu ut i ny regi för Lars Erixon.

Den här starten är ett test för att se om True Vision fungerar under sadel så han är svårbedömd fast samtidigt så är det inte det tuffaste motståndet här så kan Anna Erixon som rider hästen få till en bra styrning så kan det räcka en bit här.

En annan motståndare till New Dawn är nummer 3 My Open Art som vann ett billigt lopp efter en bra avslutning näst senast. Här startar han 20 meter före New Dawn och kan Sofia Adolfsson som sitter på ryggen servera honom en fin löpning så kan han utmana om en framskjuten placering.

I övrigt kan nummer 1 Crazy Horse som endast har en seger på 37 starter vara intressant. Det blir första starten i monté och det kanske kan bli ett lyft och som ensam på startvolten och felfri här så sitter Julia Andersson som styr hästen i ledningen direkt och då kan han vara långt framme här men jag tror inte det räcker hela vägen till seger.

För er som spelar V64 och Dagens Dubbel så finns tipsen i bloggen. Lycka till med spelen ikväll.

9 New Dawn
Örebro lopp 5
Spel: Vinnare
Odds: 1.90 Casumo , Unibet & LeoVegas

This is the stats tab
This is the post tip