Dagens rek är till Halmstad lopp 5 som ingår i eftermiddagens V75 tävlingar. Jag spelar att nummer 3 Rexine vinner loppet.

Rexine hade fyra raka segrar inför den näst senaste starten i ett lopp inom norska V75 på Jarlsberg. Hon var då på väg mot en ny seger men hon slog på en galopp med 250 meter kvar till mål då och det var troligen segern som försvann i det läget.

Senast på Åby gjorde Rexine debut på svensk mark och det blev en imponerande sådan när hon la en rejäl press på den ledande Plan B. på den sista bortre långsidan men hon kom aldrig riktigt förbi i det läget men det spelade ingen roll för in på upploppet så krossade hon ledaren.

Första gången med Björn Goop upp bakom Rexine nu är mycket intressant och här tror jag hon sitter i ett bra slagläge eventuellt i ledningen när det ska avgöras så hon ska ses med en god chans att ta ytterligare en seger här.

Rexine är ett femårigt sto som tränas av Bo Westergaard. Hon har på 13 starter hittills i karriären tagit 7 segrar och 2 andraplatser så hon är ofta med långt framme.

I det enda tidigare voltstartsloppet som Rexine har gjort så spetsade hon och vann sedan från den positionen. Med en lyckad start så kan det bära av till ledningen här och skulle så bli fallet så är mycket vunnet men om nummer 2 Power Vacation får en bra start för Peter Untersteiner så kan det vara den hästen i spets istället men Rexine är stark och kan vinna det här loppet från utvändig position om det skulle behövas.

Rexine har alldeles för lite pengar på sig för jag tror hon kommer gå en bra bit upp i klasserna. Sprinterdistans kanske hade varit att föredra men medeldistans ska gå bra det med.

Vad gäller utrustning så kommer Rexine att tävla med ett öppet huvudlag istället för halvstängt som det var senast med tanke på att det är voltstart nu. I övrigt blir det barfota runt om och vanlig vagn som senast meddelar Bo Westergaard.

Den värsta motståndaren till min vinnare anser jag vara nummer 5 Sunday Sonata som har radat upp bra prestationer under vintern.

Senast så var Sunday Sonata ute i Klass II finalen på Solvalla för en månad sedan. Hon fick då en fin resa på innerspår innan hon hittade ut på den sista bortre långsidan och sedan så kom hon med en stark avslutning men hon fick inte tag i Il Duce Boko som avgjorde till seger från dödens så hon fick nöja sig med andraplatsen.

Efter det så drog Sunday Sonata på sig en förkylning och stod över en del men om hon inte har tappat alltför mycket på det så kan hon bli att räkna med här. Barfota runt om för första gången nu är mycket intressant.

En annan motståndare till Rexine är nummer 7 Zacapa Bi som är en segervan häst som har lämnat Alessandro Gocciadoros träning och kommer nu ut i en spännande debut för Magnus Dahlén.

Kan Carl Johan Jepson som kör Zacapa Bi få till en bra styrning här så kan hon utmana om en framskjuten placering direkt.

I övrigt så kan nummer 14 Wild Love som var ute i ett litet fält på Jägersro senast och där klev hon fram först i andraspår med 1300 meter kvar till mål och från den positionen så höll hon godkänt till tredjeplatsen bakom vinnande Panamera vara intressant.

Här har Wild Love ett tufft läge med 40 meters tillägg och många hästar att runda men kan hon få en del draghjälp under slutvarvet så är hon stark den sista biten. Barfota runt om nu gör henne klart bättre än när hon tävlar med skor.

För er som spelar V75 och Dagens Dubbel så finns tipsen i bloggen. Lycka till med spelen idag.

3 Rexine
Halmstad lopp 5
Spel: Vinnare
Odds: 2.35 888sport , Casumo , Unibet & LeoVegas

This is the stats tab
This is the post tip