Lopp 6 - 2140m auto

3 Excalibur Zet gör ikväll en spännande debut för Ole Johan Östre. Tidigare återfanns Excalibur Zet hos Daniel Redén och även om han aldrig fick det att lossna för Redén så visade Excalibur Zet en hel del fart. För två starter fick vi se prov på hans höga kapacitet när han trots en resa i dödens gick undan till en enkel seger på finfina 12,8a. Med en liknande prestation ikväll är det ingen som kan stå emot honom. Nu har han inte startat på ett tag och formen är såklart svårbedömd. Men Ole Johan Östre har säker förberett hästen väl och i min bok är man klar förstashäst i loppet till 14%. När vi får 3,25 på att man vinner loppet så testar jag ett spel.

12 Excellent Diamond besitter bra kapacitet för klassen men har fått ett tufft utgångsläge ikväll. Formen är bra det visade man senast vid segern via ett rappt slutvar. Excellent Diamond är segervan och har fem segrar på sina nio starter i livet, utan för mycket strul från sitt bakspår ikväll ska man inte nonchaleras här.

6 Boke Palema är en favorit i fara för min del. I den senaste starten var man ute på V75 men motståndet blev för tufft. Nu möter man visserligen lämpligare motstånd men risken är samtidigt överhängande att denna tuffa sexåring kommer behöva göra en hel del jobb på egen hand. Även om Boke Palema är stark och rejäl så finns det andra ekipage i loppet som kan dra nytta på hans grovjobb och som favoriit på V64 blir han därför sårbar i min bok.

Skrällen är 8 Feel Good som håller toppform. För två starter sedan satt hon fast i rygg på ledaren och gick i mål med sparade krafter. I den senaste starten såg Feel Good laddad ut hela vägen på innerspåret fram tills hon av ren iver klev upp i vagn och galopperade. Känslan är att turen måste vända snart och även om utgångsläget ikväll inte blev optimalt så känns hon intressant till 3%. Skulle Feel Good bara kunna hitta ner i en vettig position från start kommer hon avsluta vasst över upploppet.

För er som spelar V64 och Dagens Dubbel så finns tipsen I bloggen.

3 Excalibur Zet
Lopp 6 - Färjestad
Spel: Vinnare
Odds: 3,25
Bolag: bet365

This is the stats tab
This is the post tip