Dagens rek är till Umåker lopp 6 som ingår i eftermiddagens V75 tävlingar. Jag spelar att nummer 9 Better Boss vinner loppet.

Better Boss har varit väldigt bra sedan han kom till Iikka Nurmonens träning. 11 vinster på 22 starter har det blivit och han ståtar nu med fyra raka vinster.

I den senaste starten på Vermo så hade Better Boss innerspår bakom bilen och höll upp ledningen och vann sedan plättlätt från den positionen.

Det har gått en dryg månad sedan Better Boss senast startade för Finland har likt andra länder inte haft travtävlingar p.g.a. coronakrisen men har han inte tappat så mycket av formen så tror jag han har god chans att ta ytterligare en seger här.

Better Boss är kvick ut och har tagit många av sina vinster från ledningen så därför är det ingen fördel med bakspår här men tar han rygg på nummer 2 Kövras So Far så borde han kunna komma igenom rätt så vettigt och då tror jag han blir svårstoppad här.

Skulle Better Boss istället välja ryggen på nummer 3 Hunkydory Degato i starten så finns risken att han hamnar rätt långt bak för den hästen är inte snabb iväg från början men kan han då få lite draghjälp under slutrundan så är han stark till slut.

Better Boss satt i fjärde utvändigt innan han gick till attack och plockade ner sitt motstånd till seger vid ett tillfälle på Vermo i augusti ifjol så han har vunnit från kön tidigare.

Iikka Nurmonen är en vass kusk så det är inte omöjligt att han kör fram i dödens när tillfälle ges och då tror jag han kan visa sig vara starkast från den positionen.

Better Boss är en sexårig valack som har startat 46 gånger. 18 vinster har det blivit på dessa och dessutom har han varit topp tre i 59 % av loppen så han är ofta långt framme och klaffar det med positionerna här så tror jag han nyper en framskjuten placering på nytt.

Det blir troligen skor runt om samt jänkarvagn och ett öppet huvudlag som Better Boss har gått med på sistone meddelar Iikka Nurmonen

Tyvärr ströks Björn Goops italienska nyförvärv Zap Di Girifalco som också drog en del spel så den värsta motståndaren till min vinnare anser jag vara nummer 4 Findus M. som kommer till den här starten med två raka andraplatser.

Näst senast travade Findus M. utvändigt om ledaren och fick nöja sig med andraplatsen bakom Everest Sisu och gången efter det så kom han med en stark avslutning men han fick inte tag i Lukas Bris som vann det loppet.

Kan Jenny A Björk som kör Findus M. få till en bra styrning så kan han vara långt framme på nytt men han får ses främst som ett platsbud.

I övrigt har nummer 7 Corroded en del anhängare.

Corroded satt fast näst senast och gången efter det så avslutade han bra men han fick ge sig mot en ännu bättre spurtande OnTrack He's Black den sista biten.

Kan Erik Adielsson som kör Corroded hitta ner i ett vettigt slagläge innan han sätter in attacken så kan han ha vissa möjligheter här men jag tror mer på min vinnare.

För er som spelar V75 och Dagens Dubbel så finns tipsen i bloggen. Lycka till med spelen idag.

9 Better Boss
Umåker lopp 6
Spel: Vinnare
Odds: 2.55 Unibet , Casumo & LeoVegas

This is the stats tab
This is the post tip