Dagens rek är till Årjäng lopp 6 som ingår i eftermiddagens Grand Slam 75 tävlingar. Jag spelar att nummer 7 Global Unesco vinner loppet.

Global Unesco är en femårig hingst som tränas av Berne Gustafsson. Han har vunnit 6 av sina 14 tidigare starter men även gjort bort sig med galopp vid flera tillfällen fast felfri nu så tycker jag han ska ha bra chans att ta en ny seger.

I den senaste starten så hade han ett dåligt utgångsläge men han gick en bra avslutning via 12,1 sista 800 meterna fram till femteplatsen i ett V75 lopp på Örebro som vanns av The Real Face.

Efter det senaste framträdandet så har Global Unesco varit struken för en halsinfektion fast han är stark och felfri nu så tror jag att Magnus Jakobsson som kör hästen är offensiv då det bara är två hästar på startvolten så då kan det bli tidig ledning och skulle så bli fallet så tror jag han blir svårslagen men han är bra nog att han kan vinna loppet från andra positioner också om det skulle behövas.

Global Unesco har vunnit tre av sina fyra tidigare starter i Årjäng och spår fyra i volten har han haft två gånger tidigare och har gått iväg felfritt båda gångerna så det tror jag han ska klara av.

Global Unesco är inget träningslejon utan är snarare lite småtrög och oinspirerad fast allt känns normalt meddelar man från stallet.

Troligtvis blir det inga ändringar för Global Unesco utan skor runt om samt ett helstängt huvudlag och en vanlig vagn meddelar man från stallet.

Den värsta motståndaren till min vinnare anser jag vara nummer 14 Chip Line som inte har vunnit på länge men om Global Unesco skulle göra bort sig så kan duga en bit mot det här gänget. Första gången med Björn Goop i vagnen är intressant.

En annan motståndare till min vinnare är nummer 9 Tindra Star som inte är så tokig och med en fin resa så kan hon ställa till med en skräll fast hon får ses främst som ett platsbud.

För er som spelar Grand Slam 75 och Dagens Dubbel så finns tipsen i bloggen. Lycka till med spelen idag.

7 Global Unesco
Årjäng lopp 6
Spel: Vinnare
Odds: 2.00 Unibet LeoVegas

This is the stats tab
This is the post tip