Dagens rek är till Axevalla lopp 6 som ingår i kvällens V64 tävlingar. Jag spelar att nummer 10 Newlight Coger är topp tre i loppet.

Newlight Coger var utan chans och galopperade bort sig med halvvarvet kvar till mål vid sitt senaste besök på Axevalla.

Gången innan det så startade Newlight Coger i ett lopp på Kalmar. Han satt då långt ner i kön men gick på i tredjespår med 900 meter kvar av loppet och via en stark slutrunda så var han inte så långtifrån segern men han fick nöja sig med andraplatsen bakom Love Runs Out som vann det loppet.

Efter den senaste insatsen så har Newlight Coger varit struken inför en tilltänkt start i Mantorp i mitten på mars för hälta men nu jobbar han på bra igen och känns fin meddelar man från stallet.

Newlight Coger har en vass spurt att ta till och han är intressant med Björn Goop i vagnen nu så får han ett passande lopp så kan han bli farlig den sista biten och då tror jag på god chans att han är sämst trea i mål här.

Newlight Coger är en fyraårig valack som tränas av Fredrik Persson. Han har på elva starter hittills vunnit två gånger och han har varit topp tre i 45 % av loppen och jag tror att de siffrorna kan förbättras ikväll.

Det är inga ändringar planerade för Newlight Coger så det blir skor runt om och hybridvagnen igen, säger Fredrik Persson.

Den värsta motståndaren till Newlight Coger anser jag vara nummer 2 Conrads Diderot som har galopperat i två av de tre senaste loppen men näst senast så skötte han sig och då gick han en godkänd avslutning till tredjeplatsen i ett lopp som vanns av Starbec's A. To Z.

Conrads Diderot har blivit nerstruken till innerspår och han är inte jättesnabb iväg så innerspåret kan bli en fälla men om Mikael J Andersson som kör hästen för första gången nu kan hitta loss i god tid före mål så kan han utmana om en framskjuten placering här.

Första gången barfota runt om nu är intressant för Conrads Diderot.

I övrigt kan nummer 6 No Limit La Ma som är väldigt galopplysten vara tänkbar.

No Limit La Ma skötte sig dock för tre starter sedan och via en stark avslutning då så fångade han in ledaren till seger precis på linjen.

Kan André Eklundh se till att hålla No Limit La Ma i rätt gångart så kan han bli att räkna med här.

För er som spelar V64 och Dagens Dubbel så finns tipsen i bloggen. Lycka till med spelen ikväll.

10 Newlight Coger
Axevalla lopp 6
Spel: Plats
Odds: 1.85 Unibet , Casumo & LeoVegas

This is the stats tab
This is the post tip