Dagens rek är till Romme lopp 6 som ingår i eftermiddagens V75 tävlingar. Jag spelar att nummer 4 The Noble One är topp tre i loppet.

The Noble One höll tappert till andraplatsen bakom Thunder Rick från dödens senast. Han är snabb iväg så här tror jag att Mikael J Andersson som kör hästen har ledningen i sikte och som de flesta känner till så släpper den kusken väldigt sällan om han kommer till ledningen.

Med spetsläge här så tror jag att The Noble One har god chans att ta en av de tre främsta placeringarna i loppet. Han är ännu obesegrad i ledningen efter de fem gånger tidigare han har travat i den positionen och jag tror ingen häst utvändigt tar en hel längd på honom i starten och de invändiga tror jag han kommer förbi så om han slipper att utstå alltför hård press i spets så tror jag det räcker långt här.

The Noble One är travsäker och tål att köra på i snabba farter och han är lite mer stark än speedig. Gällande utrustningen blir det samma som på sistone vilket innebär halvstängt huvudlag och en vanlig vagn meddelar Per-Åke Holm.

Det kanske ska komma lite snö och det kan vara risk att brodd krävs men skulle det krävas brodd så tror jag det är gynnsamt för The Noble One.

Den värsta motståndaren till The Noble One anser jag vara nummer 6 Enriko Ha som kommer mycket fin form och ståtar nu med två raka segrar. Han vann lätt från spets senast och gången innan det så travade han i rygg ledaren innan han tog sig loss med 800 meter kvar till och tog sedan över ledningen ett knappt halvvarv före mål och sedan så gick han undan till en säker seger.

Nu har Enriko Ha inte startat på ett par veckor men han kliva iväg rätt så bra från start så om Carl Johan Jepson kan slinka ner i ett vettigt slagläge så kan han bli farlig om han får spara speeden fram till upploppet. Han går alltid med skor så han är gynnad av barfotaförbudet.

En annan motståndare till The Noble One är nummer 1 G.R.J.'s Wolverine som hade två raka segrar innan det senast slutade med ett galoppmisslyckande i ett Klass II försök på Gävle i slutet av november.

G.R.J.'s Wolverine har efter det drabbats av kolik och har varit struken för en tilltänkt start fast från tränarhåll så tror man att han ska hålla ungefär samma form som tidigare. Innerspåret här är inte det bästa och han riskerar att bli över från start men om Örjan Kihlström kan hitta loss i god tid före mål så kan han vara med och göra upp om segern här.

För er som spelar V75 och Dagens Dubbel så finns tipsen i bloggen. Lycka till med spelen idag.

4 The Noble One
Romme lopp 6
Spel: Plats
Odds: 1.95 Unibet & LeoVegas

This is the stats tab
This is the post tip