Det är V86 tävlingar på Örebro & Bollnäs ikväll. I Örebro lopp 6 så spelar jag att nummer 4 Vichy Grif vinner loppet.

För tre starter sedan så spetsade Vichy Grif i ett V75 lopp på Axevalla. Hon släppte sedan till Une Etoile Gar efter 600 meter och hon liftade sedan med bra till andraplatsen bakom denne.

Vichy Grif kom med en vass avslutning via 07 tempo sista 400 meterna men det gick inte att ta så mycket så hon fick nöja sig med fjärdeplatsen i ett lopp som vanns av Mellby Free näst senast.

Vichy Grif var ute i första starten över lång distans senast på Solvalla. Hon travade då i ledningen men då kom Valetta loss från vinnarhålet och sänkte henne i spurten så det slutade med en ny andraplats.

Vichy Grif är snabb iväg och här tror jag att hon kan komma till spets smärtfritt. Skulle så bli fallet så kan hon leda loppet länge om hon slipper att utstå alltför hård press under vägen i det här lilla fältet.

Halvvarvet kortare distans nu än senast för Vichy Grif ser jag som positivt. Nu blir det lite tätare starter och det har hon gjort någon gång tidigare och då gjorde hon ett bra lopp så det är inget som oroar.

Inga ändringar är aktuella för Vichy Grif utan barfota runt om samt vanlig vagn och ett öppet huvudlag med can't see backkudde på vänster sida meddelar Sofia Aronsson som tränar hästen.

Den värsta motståndaren till min vinnare anser jag vara nummer 1 Global Vintage som vann karriärens fyra första starter men efter det så hade det inte blivit någon mer vinst förrän i den senaste starten.

Global Vintage pressade sig då till ledningen efter 300 meter och från spets så drog hon sedan undan till en klar seger. Gången innan det fick hon en jobbig löpning i tredjespår hela loppet och hon var ursäktad för den nollan.

Global Vintage kan öppna bra men jag tror ändå att det kan bli svårt att hålla ut Vichy Grif i starten men skulle det lyckas är mycket vunnet. Blir det inte spets så är det inte så många hästar med i loppet så luckor kan uppstå och då kan hon duga en bit mot det här motståndet.

I övrigt kan nummer 5 Valetta som kommer till den här starten med fin form vara intressant. Hon kom med en vass avslutning i ett lopp i högervarv på Åmål näst senast. Den gången så räckte det till andraplatsen bakom Karat Band som drog det längsta strået.

I den efterföljande starten så fick Valetta en perfekt resa i rygg på Vichy Grif och när hon sedan fick luckan på upploppet så avgjorde hon mycket lätt. Kan Björn Goop servera henne ett passande lopp så kan hon vara långt framme igen.

För er som spelar V86 och Dagens Dubbel så finns tipsen i bloggen. Lycka till med spelen ikväll.

4 Vichy Grif
Örebro lopp 6
Spel: Vinnare
Odds: 1.90 bet365

This is the stats tab
This is the post tip