Lopp 7 - 2140m Auto

11 Kapten Brodde är favorit i loppet i skrivande stund och det har jag lite svårt att köpa. Han har förvisso imponerat med fyra segrar på sex försök och han har faktiskt aldrig förlorat felfri. Segrarna är dock tagna från ledningen och nu är det andra förutsättningar med ett bakspår och det saknas inte motstånd. Nu är det dessutom första starten sedan mars och även om Nurmos hästar brukar leverera efter vila så tror jag det blir svårt att sätta nosen först nu.
Han är bra för klassen och skulle det lösa sig bra under loppet är han förstås inte borta men som favorit står jag över den här gången.

Jag lyfter istället fram 7 Excellent Diamond som tipsetta. Han har gjort det bra mer eller mindre varje start och har aldrig missat pallen på sina sju starter.
Senast var han knapp favorit före duktiga Mateo De Reve men från ett svårt utgångsläge var han chanslös bakom denne som gjorde ett kanonlopp och vann med sju längder.
Excellent Diamond fullföljde dock bra hela vägen in i mål som tvåa och formen känns fortsatt bra. Från ett bättre läge hade det kunnat vara en tänkbar chansspik men från det här läget skulle det kunna bli vingel. Men när vi får 1,90 på att man placerar sig topp-3 I loppet så spelar jag.

2 Ottens Hero är min knappa spetsfavorit i loppet och om han hittar till den positionen är det hästen att besegra. Han har inte varit som bäst i de två senaste starterna men stallet tror att det var banan som ställde till det senast. Nu har han varit ifrån lite och har varit sjuk men han rapporteras träna bra och man tror på en bra prestation direkt och han har presterat bra efter vila tidigare.

1 Wilson Knight har viss chans att hålla upp innerspåret för det är inga raketer utvändigt och jag tror åtminstone att Claes Sjöström provar lite från början.
Annars borde han kunna få en bra resa på innerspåret och även om han inte stoltserar med särskilt många segrar tycker jag att han har gjort det bra varje gång och han går ner lite i klass från den senaste starten.

4 Habrik Am kostade 1.6 miljoner som ettåring och har inte levt upp till den prissumman än så länge. Han är toppstammad med Bold Eagle som far och Tamla Celeber som mamma och det finns nog en hel del inombords när poletten trillar ner.
Han får dock visa mer innan jag betalar för honom som relativt betrodd.

8 Digital Eye kan vara skrällen i loppet för de som betalar för många hästar. Han kan mycket i grunden och blixtrar till med jämna mellanrum men formen är ett frågetecken.

För er som spelar V86 och Dagens Dubbel så finns tipsen I bloggen.

7 Excellent Diamond
Lopp 7 - Solvalla
Spel: Plats
Odds: 1,90
Bolag: bet365

Lycka till

This is the stats tab
This is the post tip