Dagens rek är till Rättvik lopp 7 som ingår i eftermiddagens Grand Slam 75 tävlingar. Jag spelar att nummer 4 Alert Kronos vinner loppet.

Alert Kronos har inlett karriären lovande med två vinster på fyra starter. I sin andra start i karriären så kom den första segern när han vann på aktuell bana när han kördes till ledningen efter 400 meter och fick bestämma där framme och gick sedan undan till en säker seger via 15 tempo sista 700 meterna. Han imponerade stort när han travade i dödens hela loppet och plockade ner den ledande Juncio Boko via 11,2 sista 800 meterna näst senast.

Gången efter det så var han ute i ett sexhästars fält på Solvalla där Fort Knox segrade från ledningen och Alert Kronos fick då en invändig resa och blev sist av de felfria ekipagen. Han är mer stark än snabb och i den snabba avslutningen senast så hängde han inte riktigt med.

Det blir lite småjusteringar i balansen för Alert Kronos nu, men fortsatt skor runt om meddelar man från stall Daniel Reden. Här tror jag att Örjan Kihlström sitter perfekt på det i andraspår med en lämplig rygg framför sig och när han väl sätter in attacken så tror jag han blir svår att stå emot över upploppet.

Den värsta motståndaren i loppet anser jag vara nummer 5 Admiral As som ännu är obesegrad efter tre starter. Han avgjorde på ett bra vis från dödens senast och här finns det risk för att han får göra mycket grovjobb på nytt och då tror jag han får svårt att hålla undan för min vinnare den sista biten.

En annan motståndare till Alert Kronos är nummer 1 Qvidja's Aapo som kan öppna snabbt bakom bilen och trivs i ledningen men även nummer 3 Fire Of Noa kan lägga iväg bra från start och det kan bli en utdragen spetskörning vilket även det skulle gynna Alert Kronos som inte behöver vara med i någon spetsstrid här.

För er som spelar Grand Slam 75 och Dagens Dubbel så finns tipsen i bloggen. Lycka till med spelen idag.

4 Alert Kronos
Rättvik lopp 7
Spel: Vinnare
Odds: 3.65 Unibet

This is the stats tab
This is the post tip