Dagens rek är till Årjäng lopp 7 som ingår i kvällens V64 tävlingar. Jag spelar att nummer 12 Ask Eld är topp tre i loppet.

Ask Eld fick en invändig löpning och var aldrig med segerchans innan han galopperade bort sig på upploppet senast. Det var ett stenhårt lopp han var ute i då och han hade kunnat vara fyra eller femma utan galoppen.

Ask Eld är normalt sett travsäker och galoppen senast berodde på att det kom ner en häst på utsidan på honom så han blev störd.

Ask Eld var annars duktig när han från andra utvändigt gick till anfall på den sista bortre långsidan och tog över ledningen in i slutsvängen och från den positionen så dansade han sedan undan till en överlägsen seger för tre starter sedan.

Ask Eld är stark och rejäl så kan Åsbjörn Tengsareid som kör hästen få till en bra styrning så kan han blanda sig i segerstriden igen.

Ask Eld har 40 meters tillägg jämfört mot hästarna på startvolten och det är inte det lättaste att runda ett helt fält men löser det sig med positionerna så tror jag han blir farlig över upploppet och ska då ha god chans att vara sämst trea i mål.

Ask Eld kommer att tävla med lätta aluminiumskor runt om precis som senast meddelar Lars Magne Sövik som tränar hästen.

Ask Eld är en norsk tioåring som i sin 128:e start i karriären gör sitt första framträdande i Sverige. Han vann inget lopp ifjol men han har inlett året bra med två vinster på sex starter och jag tror på en bra insats igen.

Den värsta motståndaren till Ask Eld anser jag vara nummer 4 Vollanfaks som var bra som tvåa i ett lopp som vanns av Reime Kongen näst senast.

Gången efter det så travade Vollanfaks i ledningen och från den positionen så höll han undan till seger.

Vollanfaks har tidigare galopperat mycket men nu har han skött sig två gånger i rad. Han är lite ojämnt startsnabb i voltstart så innerspåret i volten här är lite lurigt men kan han hitta loss i god tid före mål så har han gott kunnande och kan då bli att räkna med här.

I övrigt kan nummer 6 Rappnor som inte var kurant senast så formen nu är oviss vara tänkbar.

Han var utan chans mot Ask Eld när de möttes i februari där han fick nöja sig med tredjeplatsen. Då var det lika start men nu står han 20 meter före och kan han dra fördel av det så kan han få sin revansch här.

För er som spelar V64 och Dagens Dubbel så finns tipsen i bloggen. Lycka till med spelen ikväll.

12 Ask Eld
Årjäng lopp 7
Spel: Plats
Odds: 2.00 Unibet , Casumo & LeoVegas

This is the stats tab
This is the post tip