Dagens rek är till Gävle lopp 7 som ingår i kvällens V64 tävlingar. Jag spelar att nummer 12 Bottnas Gouverneur är topp tre i loppet.

Bottnas Gouverneur var duktig när han tog ett par fina vinster i början av året.

Vid karriärens första seger för fyra starter sedan så satt Bottnas Gouverneur i tredje utvändigt innan han gick på i tredjespår med varvet kvar till mål och via en stark avslutning så fångade han in den då ledande Margareta Tooma till seger kort före mål.

Gången eter det så tog Bottnas Gouverneur över ledningen ur den första kurvan från E.V.Mici och från den positionen så vann han sedan mycket lätt över 2640 meter.

Sedan har Bottnas Gouverneur inte fått det att stämma och har galopperat två gånger på raken. Senast var han ute över den dryga distans som även gäller nu men galopperade då i omgångar.

Nu återkommer Bottnas Gouverneur efter en liten paus men kan han hålla sig till rätt gångart här så är han stark och rejäl och kan Claes Sjöström servera honom ett passande lopp så kan han ge den stora favoriten Ecco Qui en match och då tror jag han är sämst trea i mål här.

Bottnas Gouverneur gick barfota senast men nu är det anmält med skor igen och jänkarvagnen åker på igen.

Bottnas Gouverneur är en fyraårig valack som tränas av Claes Sjöström. Han har startat 18 gånger tidigare med två vinster och två andraplatser som främsta resultat men löser det sig med positionerna så tror jag det kan bli en fin placering ikväll också.

Den värsta motståndaren till Bottnas Gouverneur anser jag vara nummer 1 Ecco Qui som är orutinerad men efter en andraplats i debuten så har det blivit två raka segrar över 2640 meter.

Senast så kördes Ecco Qui till ledningen efter ett drygt varv och vann sedan rätt lätt före Oliver Hall. Nu är det ytterligare 500 meter som ska travas och från innerspåret här blir det nog ingen ledning initialt men Jorma Kontio försöker nog ta sig loss i ett tidigt skede och då är det inte omöjligt att han kan få ta över ledningen i ett andra skede och skulle så bli fallet så kan det räcka till en ny seger.

I övrigt kan nummer 11 Code som travade barfota runt om senast och såg då klart förbättrad ut när han satt fast med mycket krafter sparade i ett lopp som vanns av Paulino vara intressant.

Nu blir det barfota runt om igen för Code och den dryga distansen är en fördel så kan Örjan Kihlström hitta en vettig position innan han sätter in attacken så kan han blanda sig i segerstriden här.

För er som spelar V64 och Dagens Dubbel så finns tipsen i bloggen. Lycka till med spelen ikväll.

12 Bottnas Gouverneur
Gävle lopp 7
Spel: Plats
Odds: 2.65 Unibet , Casumo & LeoVegas

This is the stats tab
This is the post tip