Dagens rek är till Åby lopp 7 som ingår i eftermiddagens V75 tävlingar. Jag spelar att nummer 1 Donners Am vinner loppet.

Donners Am kom med tre raka segrar innan han startade på Solvalla i ett vanligt sulkylopp senast. Han serverades då ett passivt lopp och slutade oplacerad eftersom man hade det här loppet i sikte.

Donners Am kan öppna medelsnabbt men kan nog inte hålla upp ledningen fast det kan lösa sig bra ändå då han är stark till slut och med ett bra invändigt lopp i hårt tempo så tror jag han blir farlig över upploppet eller open stretchen och kan då blanda sig i segerstriden.

Jenni H Åsberg som sitter upp på Donners Am valde honom före Order to Fly som hon vann SM med förra året och det säger en del.

Donners Am är ännu obesegrad i montédisciplinen efter fem tidigare starter och man sparade även bakhovarna senast så nu blir det barfota runt om och ett öppet huvudlag igen.

Det är flera startsnabba hästar med i loppet då nummer 3 Bonnies Celebrity samt 5 Emmett Brown och 8 Flashing Boko och även 10 Star Advisor Joli är kvicka den första biten så det kan bli en rejäl körning i hårt tempo och det kan vara gynnsamt för min vinnare om konkurrenterna lägger bort mycket krafter.

Jag ser ett fint värde i oddset på Donners Am då jag anser att han har cirka 30 % chans att ta hem det här loppet.

Den värsta motståndaren till Donners Am anser jag vara nummer 9 Ladyofthelake som verkligen har hittat stilen i monté och hon har medvetet fått en paus inför det här då hon brukar vara som bäst efter lite längre vila mellan loppen.

Kan Anna Erixon som sitter upp på Ladyofthelake hitta en bra rygg att gå i under slutvarvet här så fäller hon många hästar till slut.

En annan motståndare till min vinnare är nummer 8 Flashing Boko som inte riktigt fick travet att stämma senast men han är mycket snabb den första biten och borde kunna hitta ner i ett vettigt slagläge men Christina A Hande vill gärna köra i rygg fast han kan vara långt framme om de mer betrodda skulle ha en sämre dag.

För er som spelar V75 och Dagens Dubbel så finns tipsen i bloggen. Lycka till med spelen idag.

1 Donners Am
Åby lopp 7
Spel: Vinnare
Odds: 4.50 Unibet & LeoVegas

This is the stats tab
This is the post tip