Dagens rek är till Solvalla lopp 7 som ingår i eftermiddagens V75 tävlingar. Jag spelar att nummer 4 Elian Web vinner loppet.

Elian Web var ute i samma lopp som världsstjärnan Propulsion på Bergsåker senast. Han tog då enkelt hand om ledningen så Propulsion fick vandra dödens och han vann sedan på ett bra vis från den positionen.

Elian Web är kvick iväg och här tror jag att Jorma Kontio som kör hästen blåser till ledningen och från spets här så blir han mycket svår att fånga in om han slipper att utstå alltför hård press under vägen.

Invändigt om Elian Web så kan nummer 2 Västerboonthenews öppna bra men jag tror att han vill ha en rygg den här gången och även nummer 3 Baron Gift kan lägga iväg bra från start vid laddning men han har varit struken och man ligger rätt lågt nu så det ser ut som en bra chans till tidig ledning för Elian Web och då blir han inte lätt att plocka ner.

Elian Web trivs väldigt bra i ledningen och är ännu obesegrad på svensk mark när han har travat i spets så kommer han till täten så har han god chans att ta en ny seger.

Nu har det blivit ett litet uppehåll för Elian Web efter senaste loppet men han brukar inte behöva starta så tätt för att hålla toppformen men skulle han inte nå spets så kan det bli svårare att vinna för han växer en klass i ledningen.

Elian Web känns jättefin och har tagit det senaste loppet på ett bra vis meddelar man från stallet. Inga ändringar är aktuella så han kommer att tävla med ett öppet huvudlag och i en vanlig vagn precis som senast, säger Katja Melkko.

Den värsta motståndaren till min vinnare anser jag vara nummer 5 Disco Volante som kommer till den här starten med två raka segrar och formen på topp.

Disco Volante är startsnabb men jag tror inte han tar en hel längd på Elian Web i startögonblicket och då riskerar han att få göra mycket av grovjobbet på egen hand och då kan det bli tufft att ta en ny seger här.

Disco Volante har heller inte vunnit på Solvalla på de nio senaste starterna han har gjort på den banan för den senaste vinsten på Solvalla togs i december 2017 och jag tror inte en ny seger kommer idag heller.

En annan motståndare till min vinnare är nummer 9 Gareth Boko som var strålande bra när han trots en tung löpning först i andraspår avfärdade den ledande Stepping Spaceboy som fått bestämma i ledningen och höll även ifrån sig en bra avslutande Olle Rols till seger senast.

Kan Marc Elias servera Gareth Boko en fin löpning och om det blir ett uppskruvat tempo på tillställningen så kan han komma in i matchen fast han får ses främst som ett platsbud.

För er som spelar V75 och Dagens Dubbel så finns tipsen i bloggen. Lycka till med spelen idag.

4 Elian Web
Solvalla lopp 7
Spel: Vinnare
Odds: 1.80 Casumo , Unibet & LeoVegas

This is the stats tab
This is the post tip