Dagens rek är till Åby lopp 7 som handlar om finalen av Drottning Silvias Pokal och ingår i eftermiddagens V75 tävlingar. Jag spelar att nummer 6 Ganga Bae vinner loppet.

Ganga Bae avslutade fjolåret på bästa vis. Hon höll då upp ledningen och från den positionen så ledde hon sedan hela vägen in till mål i finalen av Breeders' Crown för de treåriga stona. Hon har gjort tre starter i år och hon har varit mycket duktig i samtliga dessa loppen.

I comebacken i ett Margaretalopp på Solvalla så hamnade Ganga Bae långt bak men när hon gick till anfall på den sista bortre långsidan så kom hon med en sylvass avslutning och var inte långtifrån segern men Alaska Kronos som satt i ledningen lyckades hålla undan så hon fick nöja sig med andrapriset.

Gången efter det startade hon i Breeders' Crown på Färjestad på långfredagen. Då tog hon över ledningen från Ies Elisabet efter ett halvvarv och från den positionen så vann hon på ett bra vis före Mascate Match och en vasst spurtande Dontlooseallmoney.

I uttagningsloppet till denna final senast så kom hon till täten efter ett drygt halvvarv men hon fick ge sig kort före mål mot en vasst spurtande Tonique så det blev en ny andraplats.

Nu rycker Stefan Melander som tränar Ganga Bae alla skorna för första gången och det tror jag kommer lyfta henne rejält och får hon ett passande lopp så tror jag hon tar en ny seger här.

Med Jorma Kontio som vann Paralympiatravet från ledningen med Elian Web för ett par veckor sedan bakom Ganga Bae här så tror jag det är ett offensivt upplägg som gäller här och kan hon trycka sig till ledningen efter en bit så är mycket vunnet.

Skulle det vara upptaget i ledningen den här gången så finns risken att Ganga Bae får vandra i dödens istället men hon är bra nog att hon tål att göra en hel del grovjobb på egen hand om det skulle behövas så oavsett så tror jag hon har god segerchans här.

Ganga Bae har startat tretton gånger tidigare. Sju vinster och tre andrapris är hennes resultat så här långt och nu tror jag det är läge för ytterligare en vinst.

Den värsta motståndaren till min vinnare anser jag vara nummer 3 Dontlooseallmoney som svarade för en vass prestation i uttagningsloppet senast.

Dontlooseallmoney öppnade då fort och tog hand om ledningen och hon anförde där framme i ett högt tempo och vann sedan väldigt enkelt.

Trevligt utgångsläge här så Jim Oscarsson som kör Dontlooseallmoney har nog siktet inställt på ledningen igen och får hon styra och ställa som hon vill där framme i täten så kan hon bli svår att plocka ner. En annan möjlighet är att hon släpper till min vinnare för det finns ju som bekant dubbla open stretch spår att använda eftersom vi befinner oss på Åby.

I övrigt kan nummer 2 Tonique som kommer med två raka segrar vara intressant.

I uttagningsloppet inför den här finalen så avslutade Tonique vasst när hon fångade in Ganga Bae till seger kort före mål.

Här har Tonique ett fint läge och får hon ligga på rulle och smyga med i en vettig rygg så är hon vass på speed och då kan hon överraska.

Ett annat motbud till Ganga Bae är nummer 5 Diana Zet som vann Oaks ifjol och hon var fullt godkänd som tvåa bakom Dontlooseallmoney senast.

Med ett par lopp innanför västen nu så kan Diana Zet vara förbättrad till den här starten.

Hittar Örjan Kihlström som kör Diana Zet en vettig position här så kan hon vara med och kämpa om en fin placering på nytt men hon får ses främst som ett platsbud.

För er som spelar V75 och Dagens Dubbel så finns tipsen i bloggen. Lycka till med spelen idag.

6 Ganga Bae
Åby lopp 7
Spel: Vinnare
Odds: 2.40 Unibet , Casumo & LeoVegas

This is the stats tab
This is the post tip