Dagens rek är till Mantorp lopp 7 som ingår i kvällens V64 tävlingar. Jag spelar att nummer 4 I Am Rapida är topp tre i loppet.

I Am Rapida har ingen vidare rad men hon kan bättre än så och hon kan öppna rätt så vettigt så här tror jag att hon kan nå ledningen i ett tidigt skede och skulle så bli fallet så kan hon leda loppet länge om hon slipper att slipper att utstå alltför hård press under vägen och då tror jag hon har bra chans att vara sämst trea i mål.

I Am Rapida fick en strulig resa senast och backades ner i femte utvändigt men avslutade gott till fjärdeplatsen bakom vinnande Pastorns Lady.

Nummer 1 Hults Ingela och nummer 3 Neonetta G.H. kan öppna bra men jag tror att båda dessa släpper när Jorma Kontio som kör I Am Rapida ställer frågan och skulle man sedan få trolla bort en del av loppet i täten så är mycket vunnet.

I Am Rapida är ett fyraårigt sto som tränas av Timo Nurmos och hon har startat 14 gånger tidigare. På dessa så har det blivit 2 vinster och hon har även varit topp tre i 36 % av loppen så felfri nu så tror jag på en god möjlighet att hon kan bättra på den statistiken här.

Den värsta motståndaren till I Am Rapida anser jag vara nummer 7 Absurd som kommer med en färsk seger i raden. Kan Kenneth Haugstad som kör den här gången hitta ner i ett vettigt slagläge och kan servera henne en fin löpning så kan hon bli farlig över upploppet.

En annan motståndare till I Am Rapida är nummer 11 Velegance som återkom efter en träningsperiod senast och galopperade då till en början men gick efter det starkt via 12 tempo sista 1900 meterna och nådde fjärdeplatsen bakom vinnande Ivana Boko.

Här har Velegance ett risigt utgångsläge men med en vettig rygg att gå i och ett uppskruvat tempo på tillställningen så kan hon komma in i matchen.

För er som spelar V64 och Dagens Dubbel så finns tipsen i bloggen. Lycka till med spelen ikväll.

4 I Am Rapida
Mantorp lopp 7
Spel: Plats
Odds: 2.10 Unibet LeoVegas

This is the stats tab
This is the post tip