Dagens rek är till Örebro lopp 7 som ingår i kvällens V64 tävlingar. Jag spelar att nummer 9 Karat Band vinner loppet.

Karat Band höll godkänt till femteplatsen bakom vinnande Global Adventure efter en tuff löpning i dödens senast. Med en bra rygg att gå i och ett uppskruvat tempo på tillställningen så fäller han många hästar till slut och han ska räknas tidigt här trots bakspår över kort distans. Nu får han starta lite tätare och det är ett plus och han känns fin i lättare jobb meddelar Åke Lindblom som tränar och löser det sig med positionerna så tror jag han är med och gör upp om segern.

Karat Band visade bra klass när han gick på med dryga varvet kvar och utmanade en så bra häst som Fort Knox på Solvalla i mars men fick nöja sig med andraplatsen där. Efter det så kopplade han grepp på sitt motstånd via 12,6 sista varvet när han vann ett Margaretalopp i början av maj. Därefter blev det två galoppmisslyckanden innan femteplatsen senast.

Det finns flera startsnabba hästar med i loppet så jag tror det kan gå undan där framme och det skulle vara gynnsamt för Carl Johan Jepson som kör Karat Band den här gången att få smyga med i ryggar i ett högt tempo och få spela ut speeden på upploppet och skulle så bli fallet så tror jag på en ny seger här.

Den värsta motståndaren i loppet anser jag vara nummer 7 Juncio Boko som inte riktigt fick fritt senast utan fick nöja sig med tredjeplatsen bakom vinnande Upset Face då. Han är kvick den första biten så jag tror att Per Lennartsson laddar mot spets här men det finns flera kvicka hästar här så det kan bli en dryg inledning på loppet.

En annan motståndare till Karat Band är nummer 8 Staro Nashville som var först i mål senast men fråntogs segern för att han bröt ner över upploppet och fick då andrapriset istället. Här har han ett uselt läge men om Joakim Lövgren kan slinka ner i ett vettigt slagläge så kan han duga en bit mot det här gänget.

För er som spelar V64 och Dagens Dubbel så finns tipsen i bloggen. Lycka till med spelen ikväll.

9 Karat Band
Örebro lopp 7
Spel: Vinnare
Odds: 3.90 Unibet

This is the stats tab
This is the post tip