Dagens rek är till Halmstad lopp 7 som ingår i kvällens V64 tävlingar. Jag spelar att nummer 9 Mahjong är topp tre i loppet.

Mahjong var väldigt fin senast när hon gick i tredjespår fram till dödens och avgjorde sedan från den positionen. Här sitter hon bra till i andraspår direkt och med en bra rygg att gå i under slutvarvet så fäller hon många hästar till slut om det blir ett uppskruvat tempo på tillställningen och då tror jag på fin chans att hon är sämst trea i mål här.

Mahjong har gått lugnt efteråt det senaste loppet och gick jobb i måndags och det var inga konstigheter meddelar man från stallet. Nu handlar det om bakspår över kort distans och det är ingen fördel och man hade såklart haft framspår för att komma längre fram fast hon har sin bästa bit till slut och kan bli att räkna med över upploppet.

Inga ändringar är planerade för Mahjong vilket innebär att det blir ett öppet huvudlag samt en vanlig vagn och barfota runt om meddelar Dan Widegren som tränar hästen.

Mahjong är ett fyraårigt sto som har gjort 12 starter tidigare. På dessa har det blivit 3 vinster och hon har även varit på plats i hälften av loppen. Stefan Söderkvist som kör hästen har även suttit i vagnen vid två av hennes tidigare segrar.

Den värsta motståndaren i loppet anser jag vara nummer 2 Sobel Jasmine som inte räckte till i ett Margareta lopp som Staro Miami vann senast. Nu går hon ner rejält i klass och här tror jag att Peter Untersteiner kan köra sig till ledningen i ett tidigt skede och skulle hon få bestämma en del i spets så kan hon rinna undan till seger. Hon har tagit samtliga sina tidigare vinster från ledningen så det är en position hon trivs bra i.

En annan motståndare till Mahjong är nummer 8 Victoria Lane som har hittat nya växlar sedan hon kom till Joakim Lövgrens träning. Här står hon illa till från start men om hon kan slinka ner i ett vettigt slagläge så har hon en bra speed och kan bli farlig den sista biten.

För er som spelar V64 och Dagens Dubbel så finns tipsen i bloggen. Lycka till med spelen ikväll.

9 Mahjong
Halmstad lopp 7
Spel: Plats
Odds: 1.85 Unibet

This is the stats tab
This is the post tip