Det är V75 tävlingar på Bergsåker idag. I lopp 7 på Bergsåker så spelar jag att nummer 2 Månlykke A.M. vinner loppet.

Månlykke A.M. har vunnit 14 av karriärens 26 starter. Han har gjort sex starter i Gunnar Melanders regi. Han har vunnit tre av dessa.

Månlykke A.M. avslutade starkt och plockade ner den ledande Bol Brage till seger i den näst senaste starten. På Solvalla senast så fick han aldrig tag i Våler Nikolai så det slutade med en andraplats.

Trevligt läge för Månlykke A.M. och det är inte omöjligt att Gunnar Melander kan trycka sig till ledningen i ett tidigt skede. Skulle så bli fallet så blir han inte lätt att plocka ner.

Månlykke A.M. är en sexårig hingst efter Månprinsen A.M. Han tål att göra en del grovjobb på egen hand om det skulle behövas så han är inte beroende av ledningen för att han ska räknas med en god segerchans här. Han är väldigt allround och den långa distansen är inget problem.

Gunnar Melander är väldigt rutinerad. Han har vunnit tio SM-guld på kallblodssidan som tränare tidigare och han är nu på jakt efter ett elfte med Månlykke A.M.

Månlykke A.M. kommer gå med samma vagn som näst senast. Den vagnen är lite smalare än den han hade i volten senast. Nu när det är autostart så blir det bra att köra med den. Inga andra ändringar är aktuella så det blir öppet huvudlag och skor runt om.

Den värsta motståndaren till min vinnare anser jag vara nummer 6 Björs Frej som segrade i det här loppet ifjol. Han fick en sen lucka och spurtade ner sitt motstånd till seger näst senast.

Björs Frej hade dubbla tillägg över aktuell distans senast och han höll farten godkänt men han fick aldrig tag i Tangen Elvira som vann det loppet från ledningen och han fick då nöja sig med fjärdeplatsen.

Björs Frej kan öppna rätt så bra fast han ska helst ha ett lopp i ryggar så länge som möjligt men kan han få det fint serverat så kan han dyka upp i segerstriden igen.

I övrigt kan nummer 9 Pydin som landade i dödens med 900 meter kvar av loppet och från den positionen så utmanade han sedan den ledande Järvsö Odin in i mål men han tog sig aldrig förbi så det slutade med en andraplats för tre starter sedan.

Gången efter det så kopplade Pydin greppet på Tangen Haap på upploppet men då hittade Björs Frej loss efter en sen lucka och spurtade mycket vasst in till seger så han fick nöja sig med andraplatsen.

Pydin galopperade bort sig senast när det gick lite för fort. Får han lite draghjälp under slutrundan så kan han bli farlig under den sista delen av loppet.

För er som spelar V75 och Dagens Dubbel så finns tipsen i bloggen. Lycka till med spelen idag.

2 Månlykke A.M.
Bergsåker lopp 7
Spel: Vinnare
Odds: 2.00 bet365

This is the stats tab
This is the post tip