Dagens rek är till Örebro lopp 7 som ingår i kvällens V64 tävlingar. Jag spelar att nummer 11 Mellby Hope vinner loppet.

Mellby Hope har varit mycket bra den sista tiden och kommer till den här starten med två raka segrar.

Näst senast var Mellby Hope ute i ett P22 lopp och där travade hon en del av loppet i dödens innan hon tog över ledningen med knappa varvet kvar till mål och från den positionen så stack hon undan till en säker seger.

Gången efter det så tog Mellby Hope över ledningen på den första långsidan och från den den positionen så höll hon sedan undan till en knapp seger före en bra avslutande She Follow Me.

Mellby Hope hade ett liknande utgångsläge som nu vid den senaste segern. Med en lyckad start för Erik Adielsson från springspåret här så tror jag hon kan sitta i ledningen efter ett halvvarv på nytt och skulle så bli fallet så blir hon svårstoppad här.

Skulle det inte bli ledningen för Mellby Hope så tål hon att göra en del grovjobb på egen hand om det skulle behövas så kan hon ramla ner i ett vettigt slagläge innan hon sätter in slutstöten så jag tror hon har en god segerchans här.

Mellby Hope är ett fyraårigt sto som tränas av Svante Båth. Hon har startat 13 gånger och har vunnit 6 av dessa fast hon har även en del galopper i raden men felfri här så tror jag hon plockar en ny seger.

Inga ändringar är aktuella så Mellby Hope tävlar med skor runt om precis som senast meddelar man från stallet.

Den värsta motståndaren till min vinnare anser jag vara nummer 3 Aurora Borealis som galopperade i starten i årsdebuten men kom tillbaka starkt och räddade andraplatsen långt bakom en överlägsen Dream On senast.

Aurora Borealis är osäker i voltstart så en viss galopprisk föreligger men kliver hon iväg i rätt gångart så kan hon få ett passande lopp i den främre träffen och kan då vara med och kriga om en fin placering här men hon får ses främst som ett platsbud.

I övrigt kan nummer 6 Friendwithbenefits som gjorde det bra vid vinsten näst senast vara aktuell.

Gången efter det fick fick Friendwithbenefits inte riktigt fritt fast hon var rätt trög så det är svårt att veta hur mycket som det fanns kvar i henne då.

Nu ska Friendwithbenefits få tävla med ett open eye-huvudlag i den här starten och då kanske hon blir lite rappare så kan Jörgen S Eriksson servera henne ett passande lopp så kan hon ha vissa möjligheter här.

För er som spelar V64 och Dagens Dubbel så finns tipsen i bloggen. Lycka till med spelen ikväll.

11 Mellby Hope
Örebro lopp 7
Spel: Vinnare
Odds: 2.10 Unibet , Casumo & LeoVegas

This is the stats tab
This is the post tip