Dagens rek är till Mantorp lopp 7 som ingår i kvällens V64 tävlingar. Jag spelar att nummer 15 Nika är topp tre i loppet.

Nika kommer med fin form och var duktig vid vinsten i näst senaste starten när hon tog ner sitt motstånd över lång distans på aktuell bana. Här har hon många hästar att runda men om det inte blir positionsbekymmer så tror jag hon kan blanda sig i segerstriden på nytt.

Senast så fick hon hålla till godo med en andraplats bakom vinnande Cognac Sisu efter att ha fått göra mycket grovjobb via 12,1 sista 800 meterna under slutvarvet. Hon kan runda samtliga hästar om Olga Sehlova kan servera henne en bra löpning och då tror jag på bra chans att hon är sämst trea i mål här.

Nika är ett fyraårigt sto som har gjort 9 starter hittills och på dessa har hon vunnit 3 lopp och har även varit tvåa vid två tillfällen och om det klaffar med löpningsförloppet så tror jag på en framskjuten placering igen.

Den värsta motståndaren i loppet anser jag vara nummer 7 Barista Oak som tog karriärens första seger senast på ett bra vis och om Christoffer Eriksson kan servera hästen en bra löpning så kan han göra sig gällande även här.

En annan motståndare till Nika är nummer 5 M.T.Montpelier som är kvick iväg så jag tror att Jörgen S Eriksson har siktet inställt på ledningen här och skulle han komma till spets utan någon större strid så kan han bli svår att plocka ner för övriga ekipage. Barfota bak för första gången är mycket intressant.

För er som spelar V64 och Dagens Dubbel så finns tipsen i bloggen. Lycka till med spelen ikväll.

15 Nika
Mantorp lopp 7
Spel: Plats
Odds: 1.85 Unibet , LeoVegas , 888sport

This is the stats tab
This is the post tip