Lördagens bästa V75-spik är i mitt tycke 13 Prosperous i lopp 7 (V75-3). Han är därmed såklart även ett bra vinnarspel. Särskilt då vi erbjuds hela 4 gånger pengarna hos bet365 .

Prosperous började sin karriär i Sverige och var då en ganska vanlig häst. Helt ok men inget speceillt. Kanske är det därför spelarna i Sverige har svårt att ta till sig honom och därför han bara i skrivande stund är streckad på 19 procent på V75 och ger vinnaroddset 4.00. I mitt tycker bör han vara mycket mer betrodd.

Sedan flytten från Marcus Lindgren i Halmstad till Henning A Grift i Holland har dock Prosperous sett ut som en helt ny häst. Åtta starter i ny regi har resulterat i sju segrar. Näst senast vann han säkert på Vincennes i Paris och slog bland annat hästar som Vincero Gar och El Santo Haufor. Han visade då även att han går bra på lång distans då det loppet var över 2 850 meter.

I den senaste starten och i sin första start i Sverige sedan flytten imponerade han stort. Björn Goop visste vad han hade att åka med då han tidigt körde fram utvändigt om ledande Niky Flax trots spår 12 i Silverdivisionen. Prosperous reglerade sedan fältet helt och vann åkandes. Intrycket var fantastiskt och Björn Goop kostade till och med på sig en ”tummen upp” över mållinjen. Vilket inte hör till vanligheterna.

Den här gången är det Erik Adielsson som kör då Björn Goop måste köra sin egen 15 Moni Viking. Men det ska gå bra då Erik Adielsson precis som Björn Goop tillhör den absoluta kuskeliten.

Det finns några hyggliga motståndare i exempelvis nämnda 15 Moni Viking, 12 Bucks to Burn, 14 Harran Boko och 6 Cyrian d’Ariane. Men som Prosperous såg ut senast och har sett ut den senaste tiden är det ändå inget jättetufft motstånd. Och när han visade att han klarar distansen näst senast på Vincennes är även det frågetecknet utrett.

Alla hästar kan förlora då det handlar om levande djur. Särskilt i voltstart men då det är få hästar på den volt Prosperous startar från kan Erik ta en lugn start med fokus på att köra felfritt. Sedan bör Prosperous blir mycket svårslagen då han numera ser ut som en häst för den yppersta eliten.

Speltips lopp 7 Åby:
Vinnare 13 Prosperous – odds 4.00 bet365

Precis som senast ska Prosperous tävla barfota bak och i en vanlig vagn.

This is the stats tab
This is the post tip