Dagens rek är till Solvalla lopp 7 som ingår i kvällens V86 Xpress tävlingar. Jag spelar att nummer 2 Rajah Silvio vinner loppet.

Rajah Silvio gjorde comeback efter en liten paus med att vinna från dödens via 10,5 sista 700 meterna senast. Han kan öppna rätt så vettigt fast det är inte säkert att det blir spets här men från ett trevligt utgångsläge här så kan han få en fin löpning i den främre träffen och han ska räknas med bra chans här.

Rajah Silvio var ute mot liknande hästar vid vinsten senast och han fick ett perfekt spår och kan kanske glida till ledningen tidigt om man skulle vilja släppa med nummer 4 Riki D’Asolo som är mycket startsnabb och som jag tror tar ledningen initialt och skulle så bli fallet så tror jag loppet är över men det kan lika gärna bli en lugn dödens fast den positionen vann han från senast så det ska inte vara några problem.

Rajah Silvio har känts fortsatt fin efter det senaste framträdandet och kan ha gått framåt en del med det loppet i sig meddelar man från stallet.

Rajah Silvio kommer att tävla barfota runt om samt med ett öppet huvudlag och i en jänkarvagn rapporterar man från stall Björn Goop.

Rajah Silvio är en sexårig valack som tränas av Björn Goop men då han befinner sig på Åby ikväll så sitter Carl Johan Jepson upp bakom hästen ikväll. Han har startat 23 gånger tidigare med 8 segrar som resultat.

Den värsta motståndaren till min vinnare anser jag vara nummer 1 Djorkaeff Sisu som hängde på bra från vinnarhålet till andraplatsen i ett lopp som vanns av Victory Topline senast.

Djorkaeff Sisu har inte vunnit på länge och blir högst troligen över från start här men om Kim Moberg kan hitta ut i andraspår eller få en lucka till slut så kan det räcka en bit här.

En annan motståndare till Rajah Silvio är nummer 7 Pikachu Face som fick ge sig med liten marginal mot vinnande Joyride Cane näst senast. Gången efter det så rullade han över i passgång och blev diskad.

Nu är Pikachu Face tillbaka i sulkylopp efter två raka montéstarter och om det löser sig med positionerna här så kan han utmana om en framskjuten placering och eventuellt barfota runt om nu kan ge en kick för så har han inte tävlat sedan september ifjol men han får ses främst som ett platsbud.

För er som spelar V86 Xpress och Dagens Dubbel så finns tipsen i bloggen. Lycka till med spelen ikväll.

2 Rajah Silvio
Solvalla lopp 7
Spel: Vinnare
Odds: 1.95 Unibet

This is the stats tab
This is the post tip