Dagens rek är till Åby lopp 7 som ingår i kvällens V86 Xpress. Jag spelar att nummer 3 Royal Baby är topp tre i loppet.

Royal Baby såg jättefin ut i årsdebuten senast när hon satt fast med sparade krafter och blev trea efter en sen lucka bakom vinnande Amazing Case. Hon är startsnabb och jag tror att Tom Erik Solberg som kör hästen siktar mot ledningen här och om hon skulle komma till spets utan någon större strid så tror jag att man kör i den positionen och kan då blanda sig i segerstriden här, men skulle hon få utstå hård press under vägen så kanske man släpper för distansen är lång och det finns ju open stretch att använda om det skulle behövas då vi befinner oss på Åby.

Royal Baby är ett sexårigt sto som har gjort 23 starter tidigare. Hon har på dessa lopp varit på plats i 78 % av loppen. Här gör hon sin första svensk mark men jag tror att hon kan göra sig gällande även i Sverige och från ett bra utgångsläge här så tror jag att hon kan få en bra resa och ska då ha bra möjlighet att vara sämst trea i mål här.

Royal Baby kommer att tävla med skor runt om samt i jänkarvagn och med can't see back huvudlag precis som senast. Morten Andersen tror hon kan gå 14,5 över distansen och skulle hon trava den tiden så tror jag att det räcker långt i det här sammanhanget.

Den värsta motståndaren i loppet anser jag vara nummer 11 Tudor Kronos som är en högkapabel travare som nu återkommer efter en längre vila. Han har hittills segrat i 13 av 23 starter och trivs på lång distans och när nu Robert Bergh plockar ut honom här så tror jag att han är väl förberedd och om han slipper att göra alltför mycket av grovjobbet här så kan han vara långt framme direkt i comebacken här.

En annan motståndare till Royal Baby är nummer 4 Callmeawinner som kommer från en seger från ledningen och hon är mycket startsnabb och är obesegrad i spets efter nio tidigare försök så jag tror att Thomas Uhrberg som kör hästen kommer ladda rejält för att ta sig förbi i starten men det är inte säkert att hon kan lyckas med det men det finns ju open stretch att använda om det skulle behövas och hon kan bli farlig över upploppet.

För er som spelar V86 Xpress och Dagens Dubbel så finns tipsen i bloggen. Lycka till med spelen ikväll.

3 Royal Baby
Åby lopp 7
Spel: Plats
Odds: 2.00 Unibet , LeoVegas , bet365

This is the stats tab
This is the post tip