14 Steinfaks är en riktig topphäst som nu har fått tre lopp i kroppen efter ett skadeuppehåll på nästan 18 månader. Egentligen har han fått två riktiga race i kroppen inför den här uppgiften då det första comebackloppet var i december.

Näst senast satt han fast med mycket krafter kvar och senast svarade han för en mycket stark avslutning som tvåa då han fick gå först i tredjespår sista 1250 meterna. I ett liknande sällskap som det här. Han visade då att han både är tillbaka efter sin skada och att han går framåt med varje lopp han får. Steinfaks bör vara ännu bättre den här gången.

Utångsläget är tufft men det är det även för flera av de värsta konkurrenterna. Med några lopp innanför västen och bevisad form tror jag att Steinfaks är redo för en seger. Det är också en fördel att Örjan Kihlström kör igen. Han har kört Steinfaks i de två senaste starterna och nu lärt känna honom och vet dessutom att han är på gång och tål ett tufft upplägg.

Jag är förvånad över det höga oddset på Steinfaks. Men kanske är det så att spelarna inte riktigt har koll på honom då han varit borta länge och bara ser till hans rad där han enbart har vunnit en av de sju senaste starterna. Men det har ju funnits anledningar till det. Först skadeproblem och sedan att han behöver några lopp för att vara på topp igen.

Det saknas inte helt motstånd men i normal författning och i form är Steinfaks huvudet högre än de hästar han möter i det här loppet. Han ska dessutom tävla barfota fram vilket bör ha en väldigt positiv effekt enligt tränaren.

9 Bellfaks kapabel men hopplöst osäker. Fjärdespår i voltstart är inte optimalt för en häst som galopperat fem gånger i rad. 1 Fylking håller inte samma klass men har läget och Elitkampen-vinnaren 12 Tangen Haap kan vinna om det klaffar. Även om dubbla tillägg på full distans inte känns som någon fördel för honom. 10 Don Viking har visat form på slutet och ska tävla barfota runt om.

Speltips:
En Steinfaks med några lopp i kroppen och som närmar sig toppformen ska normalt vinna det här loppet. En bra vinnare och även vettig V75-spik i jakten på den stora superjackpoten.

Steinfaks vinner lopp 7 (V75-3) på Romme – odds 4.00 bet365 .

This is the stats tab
This is the post tip