Dagens rek är till Boden lopp 7 som ingår i kvällens V64 tävlingar. Jag spelar att nummer 6 U.R.Faxe är topp tre i loppet.

6 U.R.Faxe spurtade bra som trea bakom Jo Sefin i årsdebuten senast där han inledde med 20 meters tillägg över kort distans.

U.R.Faxe gick med skor då men nu blir det barfota runt om och med lopp i kroppen och en fin resa här så kan han avsluta loppet riktigt bra och då kan det vara läge för en fullträff men om det inte räcker hela vägen till seger så tror jag han har god chans att vara sämst trea i mål.

U.R.Faxe har innerspår i volten på 20 meters tillägg här. Det tror jag kommer passa perfekt och blir han inte fast på innerspåret så tror jag han kommer att bli farlig den sista biten.

Det gav en bra effekt när U.R.Faxe gick barfota runt om ifjol så jag tror att det kommer lyfta honom till en bättre prestation än den han gjorde senast här. Senast tävlade han med öppet huvudlag men eventuellt blir det halvstängt huvudlag men det beror lite på värmningen nu.

U.R.Faxe är en sjuårig kallblodshingst som tränas av Öystein Tjomsland. På 36 starter hittills så har han vunnit 12 av dessa. Han har även varit topp tre i 67 % av loppen han har gjort och klaffar det med positionerna här så tror jag att de siffrorna kan förbättras ytterligare här.

Jimmy Jonsson som kör U.R.Faxe har vunnit flera lopp med honom tidigare så det ska inte vara några konstigheter.

Den värsta motståndaren till U.R.Faxe anser jag vara nummer 8 Norrlands Scott som är jämn och säker.

Senast så kördes Norrlands Scott till ledningen efter 650 meter och från den positionen så höll han bra till tredjeplatsen bakom Gott Klirr som var starkast i det loppet.

Norrlands Scott är härdad mot tufft motstånd inom V75 spelet och nu är han är anmäld barfota runt om och skulle han tävla så i karriärens 87:e start här så är det första gången och det är klart intressant.

En annan motståndare till U.R.Faxe är nummer 7 Forspärla som övertygade vid segern efter en tids frånvaro senast. Forspärla hade tre tillägg över medeldistans då men hon gjorde det bra även om motståndet inte höll någon högre klass.

Täta starter nu ser jag som ett plus för Forspärla så kan Jens Eriksson servera henne ett passande lopp så kan hon avsluta loppet fort och då kan det räcka långt i det här sammanhanget.

I övrigt kan nummer 2 Spik Loke som är titelförsvarare i det här loppet vara intressant. I år har Spik Loke ännu inte fått till det för han har ingen seger efter fem starter.

Spik Loke har tagit många av sina tidigare vinster från ledningen så från ett trevligt utgångsläge här så tror jag att Magnus A Djuse provar i ledningen och skulle han få fuska bort en del av loppet där framme i täten så kan han rinna undan till en seger.

För er som spelar V64 och Dagens Dubbel så finns tipsen i bloggen. Lycka till med spelen ikväll.

6 U.R.Faxe
Boden lopp 7
Spel: Plats
Odds: 1.95 bet365

This is the stats tab
This is the post tip