Dagens rek är till Färjestad lopp 7 som ingår i eftermiddagens V75 tävlingar. Jag spelar att nummer 5 Vikens High Yield vinner loppet.

Vikens High Yield har varit väldigt bra i tre starter efter vila. Han tog en överlägsen seger från ledningen i comebacken för tre starter sedan.

Gången efter det så avslutade Vikens High Yield sylvasst från ett dåligt läge till tredjeplatsen i ett V75 lopp på Halmstad som vanns av Global Woodstock.

Det följde Vikens High Yield upp med att senast köra sig till ledningen i ett tidigt skede och då vann han på 11,0 över kort distans.

Nu testar Vikens High Yield tre varv för första gången men det tror jag kommer att fungera bra och ett troligt scenario är att Robert Bergh tar ett tidigt initiativ och skickar hästen till spets när tillfälle ges och skulle så bli fallet så tror jag han har god chans att ta en ny seger.

Ledningen är inget måste för att Vikens High Yield ska ha bra chans här även om det skulle underlätta om han kom till spets.

Vikens High Yield var bra i det senaste jobbet och har tagit loppen han har gjort på ett bra vis och han kommer att tävla barfota runt om och i hybridvagnen på nytt meddelar man från stallet.

Den värsta motståndaren till min vinnare anser jag vara nummer 12 Ragazzo Da Sopra som galopperade i starten men ställde sig och kom sedan tillbaka starkt och räddade andrapriset i ett lopp som vanns av Makethemark senast.

Ragazzo Da Sopra startar 40 meter bakom Vikens High Yield nu men kan Björn Goop se till att hålla honom i rätt gångart så har han en bra avslutning och kan då utmana om en framskjuten placering igen.

I övrigt kan nummer 9 Religious som har gjort bra prestationer en längre tid vara aktuell.

Religious fullföljde klart bra till fjärdeplatsen i finalen av bronsdivisionen på Solvalla som vanns av Burning Man senast. Han skulle egentligen ha startat i Prins Carl Philips Jubileumspokal men det blev fel vid anmälningen så då fick han starta här istället.

Den långa distansen är annars passande för Religious så får Mika Forss till en bra styrning så kan han ha vissa möjligheter här men han får ses främst som ett platsbud.

För er som spelar V75 och Dagens Dubbel så finns tipsen i bloggen. Lycka till med spelen ikväll.

5 Vikens High Yield
Färjestad lopp 7
Spel: Vinnare
Odds: 1.85 bet365

This is the stats tab
This is the post tip