Dagens rek är till Solvalla lopp 7 som ingår i kvällens V86 tävlingar. Jag spelar att nummer 3 Waiting Hill Hall är topp tre i loppet.

Waiting Hill Hall är ett fyraårigt sto som tidigare var hos Steen Juul men numera tränas hon av Thomas Uhrberg. Hon har vunnit 6 av 11 starter hittills i karriären och hon har även varit topp tre i 73 % av loppen hon har gjort.

Waiting Hill Hall vann ett V75 lopp på Jägersro i debuten för Thomas Uhrberg näst senast.

Gången efter det så var Waiting Hill Hall ute i ett försök till Drottning Silvias Pokal och där fick hon göra en hel del grovjobb under slutrundan och hon höll klart bra som fyra bakom Residual Trust som vann det loppet.

Waiting Hill Hall är inte så startsnabb men här tror jag att hon kan få en fin resa i den främre träffen och då tror jag att hon kan bli farlig när attacken sätts in och då tror jag på god chans att hon är sämst trea i mål här.

Waiting Hill Hall var bra med skor runt om näst senast. Senast tävlade hon barfota fram och var ännu lite bättre på den balansen. Det blir troligen barfota fram igen samt vanlig vagn och ett öppet huvudlag meddelar man från stallet.

Den värsta motståndaren till Waiting Hill Hall anser jag vara nummer 5 Mellby Harissa som har fått två lopp i kroppen och bör närma sig den riktiga toppformen.

Mellby Harissa tog över ledningen efter ett drygt halvvarv och vann sedan på ett bra vis från den positionen näst senast.

Gången efter det så kördes Mellby Harissa offensivt på nytt och landade utvändigt om Dontlooseallmoney efter 700 meter och det blev lite för tufft för hon missade finalen i Drottning Silvias Pokal för hon fick nöja sig med fjärdepriset.

Nu ska Mellby Harissa troligen gå barfota runt om och kan Robert Bergh trycka sig till ledningen efter ett halvvarv så kan det räcka långt här.

I övrigt kan nummer 8 Gina Mearas som utvecklades fint ifjol där hon nådde en fjärdeplats i Oaks vara aktuell.

Nu kommer Gina Mearas ut i årsdebut från ett dåligt utgångsläge och dessutom blir det skor på i comebacken.

Gina Mearas är klart bättre barfota och det låter som att Johan Untersteiner vill köra snällt med henne men löser det sig med positionerna och blir bra tempo på loppet så är hon bra nog att hon kan vinna direkt i comebacken.

För er som spelar V86 och Dagens Dubbel så finns tipsen i bloggen. Lycka till med spelen ikväll.

3 Waiting Hill Hall
Solvalla lopp 7
Spel: Plats
Odds: 1.85 Unibet , Casumo & LeoVegas

This is the stats tab
This is the post tip