Det är Grand Slam 75 tävlingar ifrån Tingsryd idag. I lopp 7 spelar jag att nummer 4 Zacapa Grim vinner loppet.

Zacapa Grim har gjort det bra i fyra starter för Sofia Aronsson. Två vinster och två andraplatser har det blivit på dessa.

Zacapa Grim avslutade mycket vasst till seger i debuten. Gången efter det så fullföljde han positivt och räddade andrapriset bakom en överlägsen Zenzero Jet.

Gången efter det så blev Zacapa Grim fint framdragen av Expensive och han tackade för det med att spurta ner denne till en knapp seger kort före mål.

Zacapa Grim satt långt bak i kön senast men han avslutade strålande i vida spår och kom in som tvåa i ett lopp där Dekanen K. spurtade in till seger.

Zacapa Grim har inte visat upp någon startsnabbhet men utgångsläget passar bra och får Stefan Persson till en fin styrning så tror jag han blir svår att stå emot den sista biten.

Hårt jämnt tempo är en fördel för Zacapa Grim och sätter ingen annan upp det är han tuff nog att göra det själv. Att det är milebana är nog gynnsamt för honom.

Gällande startsnabbheten har man inte velat trycka iväg Zacapa Grim och det troliga är väl att man inte gör det den här gången heller. Det fanns några bra hästar med i loppet men är han som tidigare så tror jag han är med i segerstriden.

Inga ändringar är planerade för Zacapa Grim så det blir troligen barfota runt om samt öppet huvudlag och en vanlig vagn, säger Sofia Aronsson.

Den värsta motståndaren till min vinnare anser jag vara nummer 10 Oscar L.A. som är en spännande fyraåring som är på väg upp genom klasserna.

För fem starter sedan så kördes Oscar L.A. till ledningen i ett tidigt skede och han vann sedan lätt från den positionen. Gången efter det klarade han inte spåret i volten.

Oscar L.A. var tillbaka i vinnarcirkeln för tre starter sedan. Han attackerade då i tredjespår på den sista bortre långsidan och via en stark slutrunda så plockade han ner den ledande Taxi Out på ett bra vis till seger.

Näst senast så gick Oscar L.A. i närkamp med den ledande O.M.Faststeep på upploppet men han tappade stilen och galopperade bort sig. Han plockade ner den ledande Gigant Coger till seger på upploppet senast.

Utgångsläget med ett bakspår över kort distans är chansartat för Oscar L.A. men får han ett passande lopp så kan det räcka en bit här.

I övrigt kan nummer 2 Booze som återkom efter en paus senast. Han fick då aldrig fritt och satt fast med rubbet kvar.

Lopp i kroppen nu kan ha fört fram Booze en hel del till den här starten. Den här gången så har han ett trevligt utgångsläge så här tror jag det blir full laddning mot spets och kommer han till täten smärtfritt så kan han leda loppet länge om han slipper att utstå alltför hård press under vägen fast jag tror inte han håller hela vägen till vinst.

För er som spelar Grand Slam 75 och Dagens Dubbel så finns tipsen i bloggen. Lycka till med spelen idag.

4 Zacapa Grim
Tingsryd lopp 7
Spel: Vinnare
Odds: 3.00 Casumo , Unibet & LeoVegas

This is the stats tab
This is the post tip