Lopp 8 - 2140m Auto Monté

Det är dags för Åby Monté Trophy med hela 250.000 till segrande ekipage.

Tipset till 7 Mindyourvalue W.F har förvisso inte glänst tidigare i år men insatsen senast var en klar förbättring och han gick en fantastisk bra tid när hon sprang 1.09.9 över kort distans senast i knivskarp konkurrens. Nu ska han för första gången tävla inom montédisciplinen på svensk mark. Det är dock knappast någon nyhet för honom eftersom han har gjort tio lopp under sadel på Vincennes och det har slutat med fyra segrar och ytterligare fyra pallplatser. Han får suveräna Emilia Leo på ryggen och jag har bra feeling för att Mindyourvalue W.F löser den här uppgiften.

10 Vitruvio besitter en skyhög kapacitet och har hunnit med att springa in över 13 miljoner kronor i sin karriär och har bland annat varit femma i Prix D’Amerique. Det var ett tag sen hästen presterade på topp och har varit långt ifrån de toppar som han har visat tidigare i karriären. Han gjorde inget större väsen av sig i Harper Hannover under elitloppshelgen men inför Oslo Grand Prix senast såg det ut som att han hade tagit ett kliv framåt och precis som i sina glansdagar så är han tillbaka i träning hos Gocciadoro. Monté är en oprövad disciplin för honom men med tanke på den kapacitet som finns inombord, är det en tidig utmanare nu. Har hittat en intressant H3H med Vitruvio som jag tänker spela ikväll. Det är att Vitruvio ska sluta före Dynamite Light och Robin Hood. Vi får 2.00 på detta spel vilket jag tycker känns klart intressant.

8 Pacific Face var riktigt fin i vintras och slog flera elithästar i gulddivisionen då. De senaste två loppen har han fått göra grovjobb i tuff konkurrens i Örebro International och Harper Hannover och gjort det klart godkänt. Han tål att göra mycket jobb på egen hand och även om det var längesen som han tävlade i monté regelbundet så är det en disciplin som han hanterar.

3 Atout Du Hainaut och 9 Solcio Z.L har tävlat i tuffa montélopp i Frankrike och även om dom är svårbedömda för min del så är känslan att det är två hästar som borde stå sig väl i det här sällskapet.

6 Dynamte Light är en bra montéhäst och han kan öppna fort från start. Häst mot häst möter han dock ett par hästar som är huvudet högre och jag har svårt att se att han ska räcka till nu.

Jag nämner 2 Kennedy som har hög kapacitet, men det är montédebut nu och jag tycker ändå att det är några hästar som han normalt inte slår.

För er som spelar V64 och Dagens Dubbel så finns tipsen i bloggen.

10 Vitruvio - 6 Dynamite Light - 5 Robin Hood.
Lopp 8 - Åby
Spel: H3H-1
Odds: 2,00
Bolag: bet365

Lycka till med spelet

This is the stats tab
This is the post tip