Lopp. 8 - 3140m volt
10 Golden Guard såg bra ut vid segern i årsdebuten från spets. Det var första starten Sofia Aronsson och nu med lopp i kroppen kan vi förvänta oss att formkurvan pekar uppåt inför ikväll. Han har gjort det bra i lopp över 3000m tidigare och att det är barfota runt om är positivt. Nu kommer dock Golden Guard inte sitta i spets initialt och uppgiften blir därmed annorlunda.

Tidig är också 12 Certainly som senast stod för en rejäl prestation på V75. Avslutningen var mersmakande och klockan stannade på 09,5 sista 700m. Certainly är en tuffing som trivs bra över lång distans. Han har segrat två av de fyra gångerna han varit ute över 3000m. Nu när dessutom formen är på topp måste han räknas tidig ikväll.

3 Global Above All galopperade senast men kom tillbaka på positivt sätt och visade då att formen finns där. Voltstart är dock lite frågetecken men styrkan finns där och distansen är inget som oroar på förhand.

Skrällen är 2 Boke Palema som senast startade med fel förutsättningar och det blev inte alls något tempo på tillställningen vilket missgynnade Hans Crebas individ. Crebas hade dessutom redan kvällens i sikte inför senaste starten och ville därför ge Boke Palema ett snällt lopp. Lång distans är ett plus och dessutom blir det barfota runt om. Pass upp, när vi får 3,25 på att man placerar sig topp-3 så spelar vi.

Lopp 8 - Solvalla
2 Boke Palema
Plats - 3,25
bet365

This is the stats tab
This is the post tip