Lopp 8 - 1640m Volt

13 Zante Grif är van betydligt tuffare motstånd och har andra meriter än sina konkurrenter och det är klart att hon skulle kunna runda det här motståndet på rent kunnande. I min bok är det dock alldeles för många minus när hon startar med tillägg över kort distans och det är många hästar att runda. Jag är mycket medveten om att det är loppets bäst häst men jag har ingen känsla för att hon hinner fram när det handlar om kort distans.

6 Sara K.M.E blir istället min första spik i omgången. Hon galopperade förvisso två gånger om i sin årsdebut och det är såklart oroväckande men hon är normalt sett inte speciellt osäker. Tomas Pettersson är i mitt tycke en av sverige främsta kuskar när det handlar om voltstart och jag tror att han kommer kunna utnyttja springspåret och tar sig hela vägen fram till ledningen. Det blir barfota bak nu och med den balansen gick hon en 11-tid över distansen under fjolåret. Det är några bra hästar på tillägg men från ledningen blir hon svårpasserad och till endast 14% i skrivande stund tycker jag det är en spelvärd spik. Nät vi får 3,15 på fasta marknaden så testar jag spel.

15 Krakas har toppform och hon tog en välförtjänt seger senast, trots en kortare galopp under vägen. Nu tvingas hon att tävla med vanligt vagn, vilket är ett minus men formen är så pass bra att hon ska kunna vara med där framme ändå.

2 Queen Tresher slogs mot de bästa treåringarna under fjolåret och kan vara en potentiell skräll från ett vettigt utgångsläge.

6 Sara K.M.E
Lopp 8 - Bergsåker
Spel: Vinnare
Odds: 3,15
Bolag: bet365

This is the stats tab
This is the post tip