Det är V64 tävlingar ifrån Kalmar ikväll. I lopp 8 spelar jag att nummer 4 Activated vinner loppet.

Activated hade ett mycket starkt fjolår där hon segrade i Drottning Silvias Pokal samt StoChampionatet. Hon blev sedan tvåa i Breeders' Crown bakom Conrads Rödluva.

Lika bra har det inte gått för Activated i år för hon är ännu utan seger efter fyra starter. Hon var struken inför en tilltänkt start på Bollnäs i slutet av juli för dåliga blodvärden.

Activated gjorde sedan comeback i ett V75 lopp på Bergsåker näst senast. Hon fullföljde då bra och kom i mål som trea bakom Lipstick Tooma. På Solvalla i mitten på september så öppnade hon bra och var på väg mot ledningen men hon tappade stilen och slog då på en galopp och då var den dagen förstörd.

Activated börjar närma sig formen och allt känns bra inför detta meddelar Fredrik Wallin. Felfri nu så tror jag hon kan köra sig till spets i ett tidigt skede av loppet och skulle så bli fallet så kan hon bli svår att fånga in. Hon är dock inte beroende av ledningen för att hon ska räknas med segerchans här.

Activated har gått i ledningen sex gånger tidigare och hon har vunnit fem av dessa. Hon är anmäld barfota runt om och i en hybridvagn precis som hon tävlade senast.

En tuff motståndare till min vinnare är nummer 9 Milady Grace som debuterade i ny regi för Daniel Redén för fyra starter sedan. Hon hade ett dåligt läge så hon fick ett rygglopp i regidebuten och hon kom i mål med en del sparade krafter då.

Milady Grace var inte så hårt jobbad inför debuten men hon var vassare gången efter det. Hon tog då ledningen och vann sedan lätt från den positionen. I uttagningsloppet till Derbystoet näst senast så landade hon i dödens ut på slutvarvet och från den positionen så sänkte hon den ledande Mahma Lane till en säker seger.

I den efterföljande finalen senast så fick Milady Grace vandra större delen av loppet i dödens och hon gjorde det bra men hon tog sig inte förbi Diana Zet som vann från spets så det slutade med en andraplats. Bakspår nu men kan Johan Untersteiner få till en bra styrning så kan hon blanda sig i segerstriden igen.

I övrigt kan nummer 3 Argbiggan vara intressant. Hon var ute i finalen av Diamantstoet på Åby för tre starter sedan. Hon avslutade då strålande via open stretchen och var först i mål. Gången efter det så travade hon i ledningen och hon kämpade länge och väl men hon fick ge sig med liten marginal mot Lipstick Tooma då.

Senast kom Argbiggan med en hygglig avslutning till fjärdeplatsen bakom Vichy Grif. Skulle Rickard Svanstedt lyckas snuva min vinnare på ledningen så kan hon leda loppet länge om hon slipper att utstå alltför hård press under vägen.

För er som spelar V64 och Dagens Dubbel så finns tipsen i bloggen. Lycka till med spelen ikväll.

4 Activated
Kalmar lopp 8
Spel: Vinnare
Odds: 2.90 Unibet , Casumo & LeoVegas

This is the stats tab
This is the post tip