Dagens rek är till Solvalla lopp 8 som ingår i eftermiddagens V75 tävlingar. Jag spelar att nummer 9 Bellfaks vinner loppet.

Bellfaks har vunnit fyra av nio starter för Jan-Olov Persson och har bara förlorat felfri vid ett tillfälle och om Rikard N Skoglund som kör hästen kan servera honom en bra löpning så kan det bli en framskjuten placering på nytt och då tror jag han är med i segerstriden här.

Bellfaks kommer från en seger när han trots tillägg över kort distans fick en bra start från sitt springspår och hamnade i andra utvändigt och när hästen i dödens galopperade med halvvarvet kvar så blev det dödens och från den positionen så plockade han ner den ledande Björs Viking via 23,5 sista 400 meterna.

Bellfaks är kvick ut i voltstart och har en mycket duktig kusk i Rikard N Skoglund och jag tror att han försöker skaffa sig ett försprång på värsta konkurrenten Järvsöodin som inte är så snabb iväg direkt och jag tror inte att någon på startvolten vill svara ledningen mot Bellfaks om han kommer relativt tidigt och skulle han komma till spets utan större strid så är mycket vunnet här.

Bellfaks har vunnit 16 av 43 starter hittills och av dessa har två kommit över lång distans på sex försök.

Bellfaks kommer att tävla med ett trekvartsstängt huvudlag och i en vanlig vagn precis som senast rapporterar Jan-Olov Persson.

De värsta motståndarna anser jag vara nummer 10 Järvsöodin som var ute mot Månprinsen A.M. senast och det blev för tufft och det är väl inte så mycket att säga om men han är stark och trivs på den långa distansen och om Ulf Ohlsson som kör hästen kan ge honom en bra resa här så kan han bli farlig över upploppet men det kan bli tufft att plocka ner min vinnare om han får göra mycket av grovjobbet.

Järvsöodin har inte startat på två månader men han brukar gå bra efter vila och är ofta med i den främre träffen då han har varit topp tre i 71 % av sina tidigare starter.

En annan motståndare till min vinnare är nummer 5 Björs Viking som höll bra från spets till andraplatsen bakom vinnande Bellfaks senast men lång distans nu är mindre bra och femtespår i volten är inte det bästa så han får ses främst som ett platsbud.

För er som spelar V75 och Dagens Dubbel så finns tipsen i bloggen. Lycka till med spelen idag.

9 Bellfaks
Solvalla lopp 8
Spel: Vinnare
Odds: 3.15 Unibet

This is the stats tab
This is the post tip