Dagens rek är till Mantorp lopp 8 som ingår i kvällens V86 tävlingar. Jag spelar att nummer 4 Brother Bill vinner loppet.

Brother Bill vann fem av tio starter ifjol. Han visade ifjol att han tillhör de bästa i kullen när han blev tvåa i Kriteriet och han vann även Breeders' Crown. Det är Derbyt som årets största mål.

Brother Bill har ett lopp i kroppen nu efter lång frånvaro. Han tog då ledningen men över den långa distansen så släppte han sedan till Ecurie D. och han hängde sedan med bra till andraplatsen bakom denne.

Brother Bill hade lite krafter kvar i mål då och han hade även propparna kvar i öronen och normalt borde han vara minst 20 meter framåt med det loppet i kroppen.

Inför comebacken senast så sa tränaren att Brother Bill hade 85 procentig form. Med lopp i kroppen nu så tror han att Brother Bill kan vara uppe i 90 procentig form och från ledningen nu så tror jag han säljer sig dyrt.

Brother Bill är startsnabb och gäller som spetsfavorit och skulle sedan Jorma Kontio som kör hästen få styra och ställa som han vill i täten så tror jag han kan bli svår att plocka ner.

Brother Bill kommer troligen att tävla barfota runt om samt med ett öppet huvudlag och i en jänkarvagn, säger Timo Nurmos.

Den värsta motståndaren till min vinnare anser jag vara nummer 3 Aetos Kronos som vann Kungapokalen efter en stark avslutning för tre starter sedan. Gången efter det så fick han vandra i dödens på Don Fanucci Zet och det gick inte hela vägen även om han höll positivt som tvåa.

Senast så avslutade Aetos Kronos bra och då blev det en fjärdeplats bakom Ecurie D. Första gången med Magnus A Djuse i vagnen nu är intressant och Jerry Riordan som tränar hästen vill att han ska få en rejäl urblåsare inför Derbyuttagningarna som stundar och då kan det räcka en bit här.

I övrigt kan nummer 1 Ubiquarian Face som höll godkänt efter en tung resa senast vara intressant. Banan var lite lös då och han behöver mycket fäste fast han var inte speciellt trött när han kom in i mål meddelar man från stallet.

Derbyt är ett stort mål för Ubiquarian Face så detta är ett lopp för honom för att komma i form till dess. Innerspåret är inte optimalt för honom så från stall Adrian Kolgjini så ligger man lite lågt med chanserna men skulle det lösa sig med en lucka till slut så kan han ställa till med en överraskning.

För er som spelar V86 och Dagens Dubbel så finns tipsen i bloggen. Lycka till med spelen ikväll.

4 Brother Bill
Mantorp lopp 8
Spel: Vinnare
Odds: 2.00 bet365

This is the stats tab
This is the post tip