Dagens rek är till Bjerke lopp 8 som ingår i kvällens V75 tävlingar och Dagens Dubbel. Jag spelar att nummer 5 Falcon Dragon är topp tre i loppet.

Falcon Dragon är mycket kvick ut och jag tror han sitter i spets in i första sväng och väl där så kan Herman R. Tvedt som kör hästen välja om han vill köra i den positionen eller släppa till någon mer betrodd.

Kör man Falcon Dragon i spets så tror jag han kan leda loppet länge om han slipper att utstå alltför hård press under vägen. I annat fall så tror jag han får vinnarhålet som sämst och då tror jag på bra chans att han är sämst trea i mål.

Falcon Dragon har radat upp fina prestationer och har bara vinster och andraplatser på de fem senaste starterna.

Falcon Dragon kommer troligen tävla barfota runt om för första gången på länge vilket får ses som en fördel och i en jänkarvagn.

Falcon Dragon har startat 40 gånger tidigare med 9 segrar som resultat. Han har även varit topp tre i 60 % av loppen och med tanke på sin fina startsnabbhet så tror jag att det kan bli en framskjuten placering på nytt.

Den värsta motståndaren till Falcon Dragon anser jag vara nummer 12 Madelen L.T.C. som satt fast med rubbet kvar i EM för ston förra onsdagen på Solvalla där Uza Josselyn vann.

Här har Madelen L.T.C. fått ett risigt utgångsläge men om det blir ett uppskruvat tempo på tillställningen och om Eirik Höitomt som kör hästen kan hitta en bra rygg att gå i och kan bli fint framdragen under slutvarvet så kan hon blanda sig i segerstriden.

En annan motståndare till Falcon Dragon är nummer 9 Calina som inte har fått det att stämma lika bra i år efter ett fint fjolår men om hon går felfritt här så kan hon bli att räkna med över upploppet.

För er som spelar V75 och Dagens Dubbel så finns tipsen i bloggen. Lycka till med spelen ikväll.

5 Falcon Dragon
Bjerke lopp 8
Spel: Plats
Odds: 2.70 Unibet

This is the stats tab
This is the post tip