Här tycker jag mig ha hittat en väldigt spelvärd vinnare i toppstammade 2 Forfantone Am.

Jag blir förvånad då jag ser V75-strecken och de fasta oddsen från exempelvis Unibet , Casumo och LeoVegas för det här loppet. Varför ska Zarenne Fas vara storfavorit mot Forfantone Am? Med spår utanför.

Forfantone Am har tillhört årgångstoppen under hela sin karriär och har så här långt tjänat knappt 3.5 miljoner kronor. Även om han ofta varit betrodd fick han inte riktigt till det förrän i det sista loppet ifjol. Och det var inte vilket lopp som helst då han vann Breeders Crown-finalen för fyraåriga hingstar och valacker där han höll undan från spets mot en vasst spurtande Betting Gangster.

I årsdebuten senast möttes Forfantone Am och Zarenne Fas som är favorit i det här loppet. Båda hästarna gjorde likvärdiga insatser och slutade tvåa och trea bakom Missle Hill. Det jag tar med mig från det loppet var dock intrycket på Forfantone Am innan start. Han såg riktigt rejäl och musklad ut vilket jag tar som ett tecken på att vinterträningen gått bra. Han bör gå framåt mycket med det här loppet i kroppen.

Den här gången ska Forfantone Am tävla barfota fram och med skor bak. Samma balans som han hade då han vann sitt största lopp i karriären i Breeders Crown-finalen i november.

Då Forfantone Am inte har några problem med den långa distansen, kan öppna och står till för spets efter en bit här bör han bli svårslagen. En mycket spelvärd vinnare!

Favoriten 4 Zarenne Fas är bra. Jag tror dock inte han tar en längd på Forfantone Am från start och då måste han slå denne utvändigt. Det blir ingen lätt uppgift. Zarenne Fas är dessutom segerlös på fem försök i Sverige och har tveksam statistik över lång distans. Han är en av de som kan vinna men är han bättre än Forfantone Am? Jag tror inte det.

I övrigt är 9 Maxus kapabel och ständigt underskattad. Dock ej att lita på. 8 Thrust Control har sett klart fin ut i år men gjort bort sig med galopp utan att man riktigt vet varför. Tidig felfri trots ett uselt läge. Derbytvåan 10 Ferrari Sisu har inte fått till det ännu i år. Två lopp i kroppen nu och trivs på distansen. Har styrkan som vapen.

Speltips lopp 8 Åby:
Vinnare 2 Forfantone Am – odds 6.00 Unibet , LeoVegas & Casumo .

This is the stats tab
This is the post tip