Ett på förhand jämnt uttagningslopp till Kungapokalen.

9 Global Adventure är en kulltopp som har tagit 12 segrar på 19 starter och har tjänat över tre miljoner kronor.

Vid andraplatserna i E3 och Breeders Crown visade han att han duger mot de bästa. Och att Erik Adielsson var missnöjd med att man förlorade mot Aetos Kronos i E3-finalen säger en del om vilka höga tankar man har om hästen.

Global Adventure har redan hunnit med att göra två starter i år. Något som bör vara en fördel jämfört med några av konkurrenterna. I årsdebuten kördes han väldigt snällt i tredje par invändigt men såg fin ut och spurtade vasst efter en sen lucka. Senast blev han över från innerspår, hamnade sist och galopperade då Erik tog ut honom för angrepp 250 kvar. Det ser jag dock bara som ett olycksfall i arbetet och hästen såg fortsatt fin ut i övrigt. Det var heller inget viktigt lopp.

Tränare Svante Båth är de stora loppens man och jag räknar med att Global Adventure är riktigt i ordning ikväll när det väl gäller. Bakspår på Åby gör det hela lite mer chansartat vad gäller vinstchansen även om jag tycker 7.00 är ett högt odds. Att Global Adventure ska ta en plats och nå en topp 3-placering känns däremot väldigt troligt trots bakspår. Han är i grunden bästa hästen i loppet.

Bland motståndarna svarade 6 Ultion Face för en vass årsdebut från ledningen. Lär försöka nå den positionen igen. 4 Don Fanucci Zet var toppfin senast även om motståndet inte höll högsta klass. 3 Tabasco C.D. imponerade vid seger i ett Breeders Crown-försök senast och letar man en jätteskräll är 2 Gaylord Am intressant. Han var ett stallskrik i ett kval till Kriteriet ifjol och har lopp i kroppen och ska tävla barfota runt om nu.

Speltips lopp 8 Åby:
Plats (topp 3) 9 Global Adventure – odds 1.90 bet365 .

This is the stats tab
This is the post tip